28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πάσχα στο χωριό. Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων, δημοφιλής επιλογή και φέτος η Ευρυτανία, για ετεροδημότες και επισκέπτες

Κορυφώνεται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η έξοδος των εκδρομέων για Πάσχα. Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση σε εθνικές οδούς, λιμάνια και ΚΤΕΛ, ενώ μποτιλιάρισμα παρατηρήθηκε ανά διαστήματα και στην Αττική Οδό. Από τα μεσάνυχτα μέχρι και τη 13:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, από τα διόδια Αφιδνών εξήλθαν 21.138 αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Λαμία και 9.112 αυτοκίνητα πέρασαν από Αφίδνες προς Αθήνα.

Και φέτος, πολλοί είναι οι εκδρομείς -τουρίστες και ετεροδημότες- που επιλέγουν την Ευρυτανία για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα. Καθότι πιο «οικογενειακή» γιορτή, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια κινήθηκαν σε λίαν υποτονικά επίπεδα, συνθήκη όχι πρωτόγνωρη για το Πάσχα, όπως λένε οι επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Απριλίου η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων. Από τις 15:00 έως τις 22:00 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και από τις 06:00 έως τις 16:00 αύριο Μεγάλη Παρασκευή, ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Ο καιρός

Οι ταξιδιώτες έφυγαν από την Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα με σύμμαχο τον καιρό· σταδιακά, ωστόσο, η άνοιξη θα δώσει τη θέση της στο… φθινόπωρο. Και αυτό γιατί, τη Μ. Παρασκευή (14/4) κατά τόπους ίσως βρέξει πρόσκαιρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Το Μ. Σάββατο (15/4) περιμένουμε γενικά ήπιο καιρό, αυξημένες νεφώσεις αλλά μικρή πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων.

Το σκηνικό θα αλλάξει ανήμερα του Πάσχα (16/4), καθώς σταδιακά και από τα δυτικά τα σύννεφα θα αρχίσουν να πυκνώνουν και τοπικά θα εκδηλώνονται βροχές και μπόρες. Για κάθε ενδεχόμενο, οι ψήστες του οβελία θα πρέπει να φροντίσουν να βρουν υπόστεγο για το πασχαλινό γλέντι στην Ευρυτανία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ