26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πάσχα στο χωριό με 25άρια, αφρικανική σκόνη & απουσία βροχών / Η προοπτική του καιρού στην Ευρυτανία

Η καιρική αμφιθυμία έλαβε (προσωρινά;) τέλος και η άνοιξη εδραιώνεται στην Ευρυτανία. Η αστάθεια και οι βροχές αποτελούν παρελθόν και ήδη, από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ο ηλιόλουστος καιρός κυριάρχησε παντού. Μάλιστα, καταγράφει περαιτέρω άνοδο, κινούμενη σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ χαρακτηριστική θα είναι η απουσία βροχών. Το Πάσχα στο χωριό θα θυμίζει κάτι από καλοκαίρι.

Αφρικανική σκόνη, θολή ατμόσφαιρα αλλά και περαιτέρω, μικρή άνοδο των τιμών της θερμοκρασίας περιμένουμε για το Μ. Σάββατο (1/5). Η ημέρα θα είναι ζεστή στο σύνολο του ν. Ευρυτανίας και, ενδεικτικά, στο Καρπενήσι η μέγιστη θα ξεπεράσει τους 25-26 βαθμούς. Πιο εκτεταμένη θα είναι η συννεφιά, δίχως ωστόσο να προμηνύει φαινόμενα.

Την Κυριακή του Πάσχα (2/5) ο καιρός θα ενδείκνυται για ψήσιμο σε υπαίθριο χώρο, καθώς παρά τις συννεφιές η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Έως 25-26 βαθμούς θα δείξουν τα θερμόμετρα, συνοδεία νοτιοδυτικών ανέμων.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (3/5), η επανεκκίνηση της εστίασης θα συνδυαστεί με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες -άνω των 22c στο Καρπενήσι. Εναλλαγές ηλιοφάνειας και υψηλών νεφώσεων, άνεμοι ξανά από Δ-ΝΔ διευθύνσεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ