26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη, που ταυτίστηκε επί δεκαετίες με το δημοτικό τραγούδι και τα πανηγύρια

Έφυγε από τη ζωή η Φιλιώ Πυργάκη, τραγουδίστρια δημοτικών τραγουδιών, στα 82 της χρόνια και ύστερα από προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία της.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο τραγουδιστής παραδοσιακής μουσικής Γιάννης Καψάλης, με ανάρτησή του στο Facebook. 

 «Δυστυχώς έφυγε απ’ τη ζωή η μεγαλύτερη τραγουδίστρια που έβγαλε ο τόπος μας, Η μεγάλη Φιλιώ Πυργάκη. Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Φιλιώ. Καλό παράδεισο», έγραψε.

Η Φιλιώ Πυργάκη γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Σικυωνίων Κορινθίας στις 11 Οκτωβρίου 1939 και άρχισε να τραγουδάει από 14 ετών. Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας της ηχογράφησε περισσότερους από 200 δίσκους, ενώ το όνομά της συνδέθηκε με το δημοτικό τραγούδι και τα πανηγύρια σ’ όλη την Ελλάδα.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α.) και αγαπήθηκε εξίσου από τους ομογενείς. «Το αγαπάω αυτό που κάνω, είναι η ζωή μου όλη. Έχω πάει σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου κι έχω περάσει πολύ ωραία. Στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία ήταν δέκα χιλιάδες κόσμος σε μια μεγάλη αλάνα και με αποθέωσαν, εκεί να δεις μεγαλεία. Έχω πάει στον Καναδά, στην Αμερική, στη Γερμανία, όπου υπάρχει ελληνισμός», είχε πει σε συνέντευξή της στη LiFO.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ