7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πέντε νέες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου. “Στόχος να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς”, δηλώνει η Δ/ντρια

από την έντυπη έκδοση

Αναβαθμίζεται διαρκώς ο ρόλος των Δημόσιων ΙΕΚ, που προσφέρουν τη δυνατότητα δωρεάν επιμόρφωσης και εξειδίκευσης. Το ΔΙΕΚ Καρπενησίου παρέχει ανανεωμένο κάθε φορά αντικείμενο σπουδών και για το νέο χειμερινό εξάμηνο προτάθηκαν 5 ειδικότητες.

Καθορίστηκαν, με απόφαση την οποία υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας κ. Γιώργος Βούτσινος, οι ειδικότητες για την εισαγωγή υποψηφίων στα Δημόσια ΙΕΚ, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022. Πέρυσι, για πρώτη φορά δόθηκε στους υποψήφιους των Πανελλαδικών η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτησή τους σε δημόσιο ΙΕΚ· ο υποψήφιος δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει.

Στο Καρπενήσι

Όσον αφορά στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας, για το χειμερινό εξάμηνο προτάθηκαν από τη διοίκηση συνολικά πέντε ειδικότητες, που είναι οι εξής:

1. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

2. Τεχνικός Δασικής Προστασίας

3. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

4. Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας

5. Τεχνικός Μηχανοτρονικής

Αισιόδοξη ότι το ενδιαφέρον των υποψηφίων καταρτιζόμενων θα είναι αυξημένο, δηλώνει η Διευθύντρια του τοπικού ΔΙΕΚ, κα Βασιλική Καλτσή, καθώς «οι ειδικότητες που επιλέχθησαν και προτάθηκαν καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου θα συνεχιστούν από το φθινόπωρο τα μαθήματα στις ειδικότητες Βοηθός Φαρμακείου, Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου και Τεχνικός Δασικής Προστασίας (γ’ εξάμηνο). Η τελευταία ειδικότητα προτάθηκε να υπάρχει ξανά από το νέο εξάμηνο, λόγω, αφενός, του δασικού πλούτου που διαθέτει η Ευρυτανία και αποτελεί το καλύτερο «εργαστήριο» για τους μαθητές και, αφετέρου, λόγω της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Τμήμα Δασολογίας & ΔΦΠ (Γεωπονικό Παν/μιο) και επιτρέπει κοινές δράσεις και συνέργειες.

Μέσα στον Αύγουστο ‘22 θα εκδοθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψήφιους εκπαιδευτές για την κάλυψη των αναγκών του τοπικού ΔΙΕΚ, ενώ οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ