27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το Μουντιάλ των εκπλήξεων

Το φετινό Μουντιάλ έχει ξεκινήσει για τα καλά, με τις δύο πρώτες αγωνιστικές να ολοκληρώνονται σήμερα. Έχει σπάσει ήδη ένα ρεκόρ, καθώς είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που 15 συνολικά παιχνίδια έχουν το 0-0 ως σκορ ημιχρόνου. Επίσης, το Κατάρ είναι η πρώτη διοργανώτρια χώρα που αποκλείεται από τόσο νωρίς στους ομίλους και ίσως γίνει και η πρώτη που θα έχει μόνο ήττες στην παρουσία της στην διοργάνωση.

Όμως, στην διοργάνωση μέχρι στιγμής, έχουνε έρθει και πολλές εκπλήξεις. Ομάδες που ήταν τα φαβορί, έχουν ηττηθεί από τα αουτσάιντερ και έχουν κάνει δύσκολο το έργο τους για τη συνέχεια του Μουντιάλ.

Αργεντινή-Σαουδική Αραβία 1-2

Ο Αργεντίνος σούπερ-σταρ, Λιονέλ Μέσι θέλει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, στην τελευταία του εμφάνιση σε αυτό. Την πρώτη αγωνιστική, ο ίδιος, αλλά και οπαδοί σε όλο τον κόσμο, έμειναν «σοκαρισμένοι» αφού η Σαουδική Αραβία ήταν η νικήτρια εναντίον της Αργεντινής, με 1-2. Η Αργεντινή ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, με τον Μέσι να σκοράρει με πέναλτι, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο, οι Σαουδάραβες κοίταξαν στα μάτια τους Αργεντινούς και γύρισαν το παιχνίδι ανάποδα μέσα 5 λεπτά, με τον Σαλέχ Αλσεχρί στο 48ο λεπτό και τον Σαλέμ Αλ-Νταουσάρι στο 53ο λεπτό.

Διαβάστε περισσότερα στο ertsports.gr εδώ

 

Γερμανία-Ιαπωνία 1-2

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2014, έπειτα από την έξοδο τους από τη φάση των ομίλων στην διοργάνωση το 2018, ήθελαν να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο στο Κατάρ. Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι από τους Ιάπωνες στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 70ο λεπτό με αποκορύφωμα το γκολ με πέναλτι του Γκουντογκάν. Όμως τα τελευταία 20 λεπτά, οι Ιάπωνες έφεραν τούμπα το παιχνίδι, με τα γκολ του Ντοάν και του Ασάνο στο 75ο και 83ο λεπτό αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα για το παιχνίδι στο ertsports.gr

Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα 0-1 

Και όμως, την επόμενη αμέσως αγωνιστική οι Ιάπωνες βρίσκονται πάλι σε μια έκπληξη, αλλά αυτή την φορά είναι οι ηττημένοι. Η Κόστα Ρίκα, που είχε μακράν την χειρότερη εικόνα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, έπειτα από την συντριβή τους από τους Ισπανούς με 7-0, ήταν ο αντίπαλος της την δεύτερη αγωνιστική. Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν τους Ιάπωνες να «κλειδώσουν» την πρόκριση τους στους 16, αλλά ο Φούλερ στο 81ο λεπτό, έδωσε την νίκη στην Κόστα Ρίκα.

 

Βέλγιο-Μαρόκο 0-2

Η τελευταία μέχρι στιγμής έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι αυτή που είδε το Μαρόκο, να κερδίζει κατά κράτος τους Βέλγους, με 0-2. Τα γκολ τα πέτυχαν οι Σαμπαιρί, έπειτα από λάθος εκτίμηση του Τιμπό Κουρτουά στο 73ο λεπτό, ενώ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπουκλάλ «έγραψε» το τελικό σκορ. Το Βέλγιο θεωρείται ένα από τα φαβορί για το Μουντιάλ, ωστόσο ο ίδιος ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είχε δηλώσει πως η ομάδα έχει μεγαλώσει και ότι δεν πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Διαβάστε περισσότερα για το παιχνίδι στο ertsports.gr

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ