7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία το νότιο τμήμα της οδού Αθ. Καρπενησιώτη, μετά την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του νότιου τμήματος της οδού Αθ. Καρπενησιώτη, στο σημείο όπου πριν από 2 μήνες είχε υποχωρήσει το οδόστρωμα μετά την κατάρρευση του υπόγειου τούνελ ομβρίων υδάτων. Το κομμάτι παραδόθηκε ήδη στην κυκλοφορία.

Καθώς η Αθ. Καρπενησιώτη αποτελεί τη νότια είσοδο στο Καρπενήσι, ο δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης είχε λάβει άμεσα απόφαση απευθείας ανάθεσης της αποκατάστασης της ζημιάς. Ταυτόχρονα, με ένα έργο περίπου 210.000 ευρώ, επισκευάστηκε και σε μεγάλο τμήμα το υπόγειο τούνελ, που είχε υποστεί φθορές με το πέρασμα του χρόνου και κινδύνευε να καταρρεύσει.

Λόγω της διαπλάτυνσης και της κατασκευής νέου πεζοδρομίου στην οποία προχώρησε ο εργολάβος, βάσει της μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, είχε παραμείνει στο οδόστρωμα μια… κολόνα ηλεκτροφωτισμού της ΔΕΗ, η οποία αφού απομακρύνθηκε, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε άμεσα η ασφαλτόστρωση της οδού.

«Υπήρχαν σημαντικές τεχνικές δυσκολίες στο έργο, καθώς διαπιστώθηκε από την πρώτη στιγμή μεγάλη διάβρωση. Κατασκευάσαμε έναν κιβωτοδειδή οχετό, σε μήκος περίπου 70 μέτρων, σε διαστάσεις 2Χ2,20. Πλέον, δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα. Επιπλέον, τα συνεργεία επισκεύασαν, δεξιά και αριστερά της οδού, τα δύο τμήματα της αποχέτευσης και επίσης περάσαμε και το νέο δίκτυο της ύδρευσης. Δηλαδή, ενώ έγινε μια ζημιά, μας δόθηκε η ευκαιρία να προχωρήσουμε στη λύση πολλαπλών προβλημάτων», είχε αναφέρει ο δήμαρχος Καρπενησίου σε πρόσφατες δηλώσεις του στα Ευρυτανικά Νέα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ