7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το παράδοξο της Αθανασίου Καρπενησιώτη και οι… κατειλημμένες θέσεις στάθμευσης από τους καταστηματάρχες

από τη στήλη “Kαρφώματα”, της έντυπης έκδοσης των Ευρυτανικών Νέων

Για ένα ακόμα τριήμερο, το Καρπενήσι κατακλύστηκε από τουρίστες, αποτελώντας -σταθερά πλέον- έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς. Όλα κύλησαν ιδανικά για τους εκδρομείς της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, αφού σύμμαχος ήταν και ο ανοιξιάτικος καιρός. Θα καταγράψω όμως και μια παραφωνία που έχει να κάνει με το θέμα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και δεν είναι, μάλιστα, τωρινό φαινόμενο αλλά… χρονίζει.

Ο λόγος για την οδό Αθανασίου Καρπενησιώτη, έναν από τους δύο (μαζί με τη Ζηνοπούλου) πιο κεντρικούς δρόμους. Διαχρονικά, κατά τις ώρες αιχμής η εύρεση θέσης πάρκινγκ αποτελεί δύσκολο εγχείρημα, αφού στον συγκεκριμένο δρόμο λειτουργεί μεγάλο σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, φαρμακείο, καταστήματα λιανικού εμπορίου κ.α.

Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ; Ότι πολλές από τις θέσεις στάσης είναι… μονίμως κατειλημμένες από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επί της Καρπενησιώτη! Και δεν μιλάμε για 1-2 μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για αρκετά αυτοκίνητα καταστηματαρχών που καταλαμβάνουν θέσεις που θα έπρεπε να είναι διαθέσιμες για το κοινό που θέλει να ψωνίσει στο κέντρο της πόλης.

Για το θέμα, μαθαίνω, έχει ενημερωθεί η τοπική αστυνομία, που έχει προχωρήσει σε συστάσεις αλλά μάλλον… νωθρά και χωρίς σοβαρά αποτελέσματα.

Για να αλλάξει η πόλη, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ