7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παραχωρήθηκε στον Δήμο Καρπενησίου το παλιό λατομείο στο Μπαγασάκι. Στόχος η κατασκευή πίστας για την ΑΛΑΚ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παραχώρησης και εγκατάστασης του Δήμου στο εγκαταλελειμμένο λατομείο στην περιοχή «Μπαγασάκι». Συγκεκριμένα θα γίνει φύτευση σε έκταση 3 στρεμμάτων και χώρος αθλητικής εγκατάστασης μηχανοκίνητου αθλητισμού κατηγορίας Ζ1 εκτάσεως 13,5 στρεμμάτων. «Ευχαριστούμε τις Δασικές Υπηρεσίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας», αναφέρει ο Δήμος Καρπενησίου.

Πλέον, το θέμα εισέρχεται στην επόμενη φάση της ολοκλήρωσης της μελέτης του έργου, της ανεύρεσης χρηματοδότησης (ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη) και της δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου.

«Το συγκεκριμένο έργο δίνει τη δυνατότητα προετοιμασίας των αθλητών της ΑΛΑΚ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και τη δυνατότητα διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή μας που θα αναπτύξουν το Καρπενήσι ακόμα περισσότερο ως αθλητικό προορισμό», σημειώνει ο δήμος.

Τα Ευρυτανικά Νέα έχουν πολλάκις αναφερθεί στην προσπάθεια της ΑΛΑΚ για την εξεύρεση λύσης όσον αφορά στη δημιουργία πίστας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Εδώ και αρκετά χρόνια η τοπική λέσχη δεν διαθέτει το δικό της «σπίτι», παρότι οι πανελλήνιες επιτυχίες των οδηγών-μελών της είναι διαρκείς. Απομένει να φανεί το τι μέλλει γενέσθαι με τον χώρο του παλιού λατομείου στο Μπαγασάκι και το κατά πόσον είναι εφικτό να βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή μιας σύγχρονης και ασφαλούς πίστας…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ