26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι εμβολιάστηκαν το τελευταίο 3ήμερο στην Ευρυτανία – Οι περισσότεροι με αναμνηστική δόση

(ΦΩΤΟ) Μια αισιόδοξη εικόνα: πρωί Κυριακής 5/12/21, πολίτες αναμένουν για να εμβολιαστούν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Καρπενησίου

——

Τα εμβόλια είναι, μαζί με τα μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων αποφυγή συγχρωτισμού κ.α.), το πιο αποτελεσματικό μέσο προστασίας έναντι της covid, τονίζουν σε κάθε ευκαιρία οι ειδικοί και προτρέπουν όσους ακόμα διστάζουν να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους.

Στην Ευρυτανία, που εμφανίζει τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη σε ολόκληρη την Ελλάδα (!), εκατοντάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, προσέχονται καθημερινά στα εμβολιαστικά κέντρα (Γ.Ν. Καρπενησίου & Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας) για να εμβολιαστούν· οι περισσότεροι λαμβάνουν την αναμνηστική δόση, ωστόσο έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη αύξηση και στα άτομα που κλείνουν ραντεβού για την 1η δόση.

Από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, πριν από 11 μήνες, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 18.932 εμβολιασμοί, εκ των οποίων πλήρεις (δύο δόσεις Pfizer-ΑΖ ή μία J&J) θεωρούνται οι 8.258. Αυξάνεται γοργά ο αριθμός όσων έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση· χθες ήταν 3.346 άτομα.

Ενδεικτικά. όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών: την Πέμπτη 9/12 έγιναν στον νομό 163 εμβολιασμοί (28 για 1η δόση) και την Παρασκευή 10/12 αυξήθηκαν σε 179 (23 για 1η δόση). Ακόμα και την Κυριακή (12/12), 90 συμπολίτες μας πήγαν στο εμβολιαστικό κέντρο, 37 δε απ’ αυτούς για πρώτη φορά. Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου χορηγήθηκαν 155 δόσεις (122 για την αναμνηστική) και την Τρίτη (14/12), έγιναν 182 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 27 αφορούσαν πρώτες δόσεις.

Με την κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον να θεωρείται θέμα χρόνου (και) στην Ελλάδα, οι επιστήμονες απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν και με την αναμνηστική δόση, καθώς το σχήμα των τριών δόσεων (ή, αντίστοιχα, της επιπλέον δόσης για τα μονοδοσικά) αποτελεί -σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες- το πλέον αποτελεσματικό όπλο κατά της covid-19.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ