8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Προς τη δεύτερη κάλπη: «Στηρίξαμε την κοινωνία και μας επιβράβευσε» το μήνυμα Μητσοτάκη – Αλ. Τσίπρας: «Μάχη με στόχο την ανατροπή»

Με την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για διάλυση της Βουλής, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα,  η χώρα εισήλθε και επίσημα πλέον σε τροχιά προεκλογικής περιόδου. «Οι πολίτες μας ψηφίζουν όχι για όσα κάναμε, αλλά για όσα θα κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή τους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» όσα συνεχίζει να υποστηρίζει η αντιπολίτευση. Ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει εν κινήσει για να γίνει καλύτερος. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε ανατροπή συσχετισμών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η επιλογή του να μιλήσει στη δυτική Αθήνα και το Περιστέρι και αύριο να ξεκινήσει τις περιοδείες στην περιφέρεια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, συμβολίζει το ευχαριστώ στους πολίτες για την νίκη στις κάλπες του Μαίου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε νέα μηνύματα συστράτευσης και πανστρατιάς, επαναλαμβάνοντας ότι μπροστά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου δε χωρούν φαινόμενα χαλάρωσης και εφησυχασμού. Κράτησε, μάλιστα, στην πρώτη γραμμή το δίλημμα ισχυρή αυτοδυναμία ή περιπέτειες.

Στο πρώτο προεκλογικό σποτ για την κάλπη της 25ης Ιουνίου που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, πρωταγωνιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν αφήνει κανέναν πίσω. Θα αγωνιστούμε για μια Ελλάδα με καλύτερη δημόσια υγεία και σύγχρονη δημόσια παιδεία. Με καλύτερους μισθούς για όλους και λιγότερες ανισότητες. Για μια Ελλάδα που προχωρά Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά”, είναι το μήνυμα που εκπέμπεται.

Η κάλπη θα είναι ξανά άδεια, όλα ξεκινούν από την αρχή. Να δώσουμε μαζί τη μάχη για την παράταξή μας και μόνο για να είμαστε νικητές. Αυτή η νίκη θα βάλει οριστικά τέλος σε έναν κύκλο αβεβαιότητας, τόνισε από το Περιστέρι και μάλιστα υποστήριξε ότι η χώρα θα είχε ήδη ισχυρή κυβέρνηση αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική.

Στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ στο MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφει τα βέλη του σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση. «Ακούω πάλι τα ίδια, τις ίδιες σαχλαμάρες, συγγνώμη για την ένταση. Θα ιδιωτικοποιήσουμε, λέει, το νερό, την ενέργεια, πολλά πράγματα τα οποία απαντήθηκαν και είναι παντελώς ανυπόστατα. Ο κ. Ανδρουλάκης, αν δεν τον άκουγα, αν διάβαζα μόνο αυτά τα οποία έλεγε, θα πίστευα ότι περίπου κοπιάρει τον κ. Τσίπρα»είπε και προειδοποίησε:

«Προφανώς ο εφησυχασμός είναι πάντα ένας κίνδυνος που υπάρχει σε εκλογές οι οποίες γίνονται το καλοκαίρι. Αλλά η κάλπη είναι άδεια. Δε νομίζω ότι κανείς θέλει να πάει σε εκλογές Αυγουστιάτικα. Νομίζω ότι πρέπει απλά να επανεπιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου», είπε προσθέτοντας ότι: «Έχω την εντύπωση ότι πραγματικά οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτό το οποίο έγινε την προηγούμενη Κυριακή».

 Αλ. Τσίπρας: Απόφασή μας είναι να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επόμενη τετραετία

Η ανατροπή  των αρνητικών συσχετισμών και η αποτελεσματική επικοινωνία του προγράμματος με τους πολίτες βρίσκονται στον πυρήνα της επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Με επικεφαλής τον εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα,  η νέα ομάδα κρούσης των 21 μελών, την οποία απαρτίζουν νέα στελέχη ως επί το πλείστον, τεχνοκράτες, με παλαιότερα, πιο έμπειρα, πολιτικά στελέχη της επιτροπής αναλαμβάνουν να  επανασυστήσουν στην κοινωνία το πρόγραμμα του κόμματος.
Στις περιοδείες του ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει μια αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες, ενώ τα στελέχη του κόμματος θα δώσουν τη μάχη πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο μίας ανεξέλεγκτης Δεξιάς διακυβέρνησης, όπως τονίζουν, προσθέτοντας ότι το διακύβευμα είναι ποιος και με ποιους όρους θα διαχειριστεί τα 70 δις του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή σε ποιους θα δοθούν αυτά τα ποσά.

Διακύβευμα της κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπει ανάχωμα σε μια ανέξέλεγκτη κυβέρνηση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Πάμε να δώσουμε μια μάχη για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς, γνωρίζουμε τη δυσκολία μπορούμε να ανατρέψουμε τους δυσμενείς συσχετισμούς και έχουμε χρέος ιστορική οφειλή να αποτρέψουμε μία παντοδυναμία μίας δεξιάς ανεξέλεγκτης που θα έρθει να επιβάλει σαρωτικές αλλαγές.», τόνισε.

Ν. Ανδρουλάκης: Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη

Από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε τις προτεραιότητες της νέας εκλογικής μάχης, τονίζοντας ότι:
«Ο κ. Μητσοτάκης ας αφήσει τους χαρακτηρισμούς για το ΠΑΣΟΚ γιατί οι πελατειακές πολιτικές επιλογές του για τους λίγους πρόσθεσαν 50 δισεκατομμύρια στο δημόσιο χρέος. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τη συντήρηση με προγραμματικό λόγο. Επενδύουμε στην ενότητα του λαού και όχι στον διχασμό, τον οποίο τροφοδοτούν για να επιβιώσουν οι ψηφιακές τους συμμορίες».

ΚΚΕ: Οι περιπέτειες για τον λαό βρίσκονται στο ίδιο το πρόγραμμα της ΝΔ

Για εκβιαστικά διλήμματα κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΚΕ που τονίζει ότι οι περιπέτειες για τον λαό βρίσκονται στο ίδιο το πρόγραμμα της ΝΔ.  Όπως ανακοινώθηκε «για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος απαιτείται και η “αξιόπιστη”, δηλαδή συναινετική, αντιπολίτευση που ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης και την οποία θα προσφέρουν, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και δύναμη μαχητικής αντιπολίτευσης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, θα είναι μόνο ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ».

Κ. Βελόπουλος: Ο λαός θα τον μαυρίσει στις εκλογές

Στην οικονομική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη εστιάζει την κριτική του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Όπως τόνισε: «σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν είναι υπηρέτης του Ελληνικού λαού αλλά των τραπεζών. Δεν μας είπε τίποτα για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ο λαός θα τον μαυρίσει στις εκλογές» 

Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου πρόκειται να συγκληθεί στις 3 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη, Δημήτρης Γκάτσιος, Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ