26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρόστιμα σε 9 αναβάτες μηχανών που εισήλθαν στην Ευρυτανία, επέβαλε η αστυνομία Καρπενησίου – Συνεχείς οι έλεγχοι

Οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, με εντολή του διευθυντή της Α.Δ. Ευρυτανίας, κ. Χρήστου Μουτσώκου, πραγματοποιούν σε 24ωρη βάση συχνούς ελέγχους για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, επιβλήθηκαν δεκάδες πρόστιμα διαφόρων παραβάσεων τις τελευταίες 15 ημέρες, ενώ οι έλεγχοι διενεργούνται σε όλο το νομό.

Αυστηρά πρόστιμα σε ομάδα με μηχανές

Ένα γκρουπ από εννέα (9) μηχανές υψηλού κυβισμού, εισήλθε στην Ευρυτανία, παραβιάζοντας τα προβλεπόμενα μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό (επιτρέπονται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους -υγείας, εργασίας κ.α.) με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα από την αστυνομία.

Η ομάδα των εννέα φίλων μετακινήθηκε την περασμένη Κυριακή από την Καρδίτσα μέσω Φουρνάς και πραγματοποίησε… τουριστική περιοδεία στα χωριά της Ευρυτανίας. Στο πέρασμά τους όμως από την ευρυτανική πρωτεύουσα, η αστυνομία Καρπενησίου σταμάτησε το γκρουπ των αναβατών στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου και καθώς δεν υπήρχαν τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία προβλέπονται και δικαιολογούν μετακινήσεις, επέβαλε τα ανάλογα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, στους εννέα αναβάτες των δίτροχων επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις από νομό σε νομό, το οποίο ανέρχεται σε 300 ευρώ ανά περίπτωση· συνολικά επιβεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 2.700 ευρώ.

Έλεγχοι ανά την επικράτεια

Εξάλλου, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του νέου ιού. Την Παρασκευή 2 Απριλίου, ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 70.803 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.216 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 60 αφορούν τη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 47.342  παραβάσεις και επιβλήθηκαν 45.402 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 1.940 των (150) ευρώ.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ