6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Λουτρό αίματος από την πυραυλική επίθεση στη Δνίπρο (video)

Είκοσι πέντε νεκροί, περισσότεροι από 40 τραυματίες κι άλλοι τόσοι αγνοούμενοι -όλοι τους άμαχοι- είναι ο απολογισμός της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης, που κατέστρεψε συγκρότημα διαμερισμάτων, στην πόλη Δνίπρο, σχεδόν έντεκα μήνες μετά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκράνια.

Τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες, καθώς δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά. Δυστυχώς, οι πιθανότητες να βρεθούν άλλοι επιζώντες είναι ελάχιστες.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίζει ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο και ετοιμάζεται να ενισχύσει το στρατό του με νέο κύμα μερικής επιστράτευσης.

«Ελπίζω ότι οι στρατιώτες μας θα μας ικανοποιήσουν ακόμη περισσότερο με τα αποτελέσματα που θα φέρουν στο πεδίο της μάχης», ανέφερε.

Κι ενώ το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει στο Κίεβο άρματα μάχης Challenger 2, ρωσικά μέσα μεταδίδουν ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε έκρηξη πυρομαχικών στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Πηγή: ΕΡΤ | Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ