6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πώς να δημιουργήσετε ένα capsule wardrobe

Σίγουρα θα μπορέσετε να ταυτιστείτε με αυτό που θα σας περιγράψουμε. Θέλετε να ετοιμαστείτε για μια έξοδο, ανοίγετε την ντουλάπα σας και αντικρίζετε… μια ζούγκλα. Μόνο που δεν έχετε χάρτη ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στο εσωτερικό της.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να κοιτάζετε σε μια γεμάτη ντουλάπα, αλλά παρ’ όλα αυτά να μην έχετε ιδέα τι να φορέσετε. Ακριβώς επειδή έχετε τόσες επιλογές, είναι δύσκολο να κάνετε συνδυασμούς. Η λύση κρύβεται σε κάτι που λέγεται capsule wardrobe.

Τι είναι το capsule wardrobe;

Δεν είναι τόσο περίεργο όσο ακούγεται. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υπάρχει ήδη στην ντουλάπα σας και απλώς να μην το έχετε καταλάβει. Ένα capsule wardrobe αποτελείται από κάποια βασικά ρούχα τα οποία είναι διαχρονικά και μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους είτε μεταξύ τους είτε και με άλλα κομμάτια. Έτσι, με λίγα ρούχα μπορείτε να δημιουργήσετε φανταστικά outfits. Τζιν, απλά t-shirts, πουκάμισα και φορέματα σε ουδέτερα χρώματα, και γενικότερα, basic και απαραίτητα κομμάτια για μια ντουλάπα, είναι μέρος ενός capsule wardrobe.

Πώς το δημιουργείτε;

  1. Αδειάστε τα πάντα

Δεν θα μπορέσετε να σκεφτείτε καθαρά αν κοιτάζετε τη ζούγκλα. Βγάλτε όλα τα ρούχα έξω από την ντουλάπα και σηκώστε τα μανίκια, γιατί το επόμενο είναι το δύσκολο κομμάτι.

  • Αποφασίστε τι θα φύγει

Το ζητούμενο είναι να μειώσετε λίγο το χάος που επικρατεί στην ντουλάπα σας. Επομένως, αν κάτι δεν το έχετε φορέσει εδώ και 6 μήνες ή είχατε ξεχάσει πως το είχατε, μάλλον έχει έρθει η ώρα να το αποχαιρετίσετε.

  • Επιλέξτε ανάλογα με το στυλ σας

Ή αν δεν έχετε ένα συγκεκριμένο στυλ στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε, σκεφτείτε απλώς ποια είναι τα ρούχα που σας αρέσουν περισσότερο και που τα φοράτε πιο συχνά. Μετά, αρχίστε να επενδύετε σε ρούχα που ανταποκρίνονται στυλιστικά και χρωματικά σε αυτά.

Μερικές επιλογές

Υπάρχουν αμέτρητα κομμάτια που μπορείτε να επιλέξετε. Εδώ θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά παραδείγματα.

  1. Τζιν

Τα γυναικεία τζιν παντελόνια είναι αγαπημένα και πολύ ευέλικτα κομμάτια. Βρείτε ένα τζιν που λατρεύετε, αγοράστε μερικά ζευγάρια, σε διάφορα χρώματα (το μαύρο και το μπλε είναι οι πιο σίγουρες επιλογές) και θα μπορείτε να δημιουργήσετε άπειρους συνδυασμούς με αυτά.

  • T-shirts

Επίσης πολύ ευέλικτα, τα απλά t-shirts μπορούν να συνδυαστούν τόσο με τζιν, όσο και με παντελόνια. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητα για το capsule wardrobe σας.

  • Πανωφόρια

Ένα μαύρο δερμάτινο τζάκετ μπορεί να φορεθεί ως casual κομμάτι, αλλά και με ένα λίγο πιο επίσημο outfit. Το ίδιο ισχύει και για ένα blazer σε ουδέτερο χρώμα. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ