19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ράλλυ Ακρόπολις, ημέρα 2η / Τον σκληρό του χαρακτήρα επιβεβαιώνει ο αγώνας – Προηγείται ο 20χρονος Rovanpera

Μετά από τη χθεσινή εκκίνηση στην Ακρόπολη και την εναρκτήρια ειδική διαδρομή COSMOTE 5G Athens Stage, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίστηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, με ειδικές διαδρομές μήκους σχεδόν 89,4 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το σκληρό πρόσωπο του αγώνα έγινε φανερό πολύ γρήγορα, αφού αρκετά πληρώματα αντιμετώπισαν δυσκολίες, ενώ δυστυχώς υπάρχουν και σημαντικές ελληνικές εγκαταλείψεις.

Πρωτοπόρος είναι 20χρονος Φιλανδός Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC), ενώ Νέα δεδομένα στην εξέλιξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έθεσε η εμφάνιση του Ott Tanak στην Ελάτεια, την τελευταία ειδική διαδρομή της 2ης ημέρας. Ο Εσθονός οδηγός ήταν ταχύτερος με το Hyundai i20, περνώντας στη 2η θέση της γενικής κατάταξης και μειώνοντας την απόστασή του από τον Rovanpera στα 3,7’’. Στην 3η θέση της γενικής υποχώρησε ο Sebastien Ogier (Yaris WRC).

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, πρώτος είναι ο Γιώργος Κεχαγιάς (Skoda Fabia Evo), στην 19η θέση της γενικής κατάταξης. Ακολουθεί ο Βασίλης Βελάνης (με ίδιο αυτοκίνητο) στην 22η θέση. Η ειδική στην Ελάτεια σημαδεύτηκε από την εγκατάλειψη του Pierre-Louis Loubet με Hyundai i20 WRC, λίγο πριν το σημείο του τερματισμού. Το αυτοκίνητο του Γάλλου ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου, σε επικίνδυνο σημείο, με αποτέλεσμα οι κριτές να βγάλουν κόκκινη σημαία και να διακόψουν προσωρινά την ειδική.

Οι Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος (Hyundai i20 N Rally2) εγκατέλειψαν από πρόβλημα στην κρεμαγιέρα, στην 3η ειδική διαδρομή του αγώνα (Λουτράκι).

Επίσης, οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5) τέθηκαν εκτός στη 2η ειδική διαδρομή του αγώνα και πρώτη σημερινή (Άγιοι Θεόδωροι 1), από σπασμένη ανάρτηση.

Σημειωτέον, ότι αρκετά πληρώματα έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα αλλά συνεχίσουν, ενώ για σήμερα εγκατέλειψαν οι Σάββας Λευκαδίτης-Κώστας Κόντος (Peugeot 208 Rally4) με πρόβλημα στην εξάτμιση.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, οι θεατές θα απολαύσουν τα περάσματα των αγωνιστικών μέσα από τις ειδικές της Στερεάς Ελλάδας.
Η αρχή θα γίνει με την Ε.Δ. της Παύλιανης Φθιώτιδας (7 & 11), μήκους 24,2 χλμ., για να συνεχιστεί με την Ε.Δ. 8, της Γραβιάς (24,8 χλμ.), τους Βωξίτες (9) και το Ελευθεροχώρι (10 & 12). Χωμάτινες, απαιτητικές και θεαματικές σε πολλά σημεία, θεωρούνται κλασικές «ακροπολικές» διαδρομές, που αναμένεται να συγκεντρώσουν πλήθος θεατών από τη γύρω περιοχή και όχι μόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ 2Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

(Με στοιχεία από τη διοργάνωση, 4troxoi,gr)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ