27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ριτσάρλισον: «Ο ψυχολόγος μου έδωσε τη ζωή, όλα είχαν καταρρεύσει, είχα σκεφτεί να τα παρατήσω»

 

Ο Βραζιλιάνος διεθνής επιθετικός Ριτσάρλισον… επέλεξε να μιλήσει-μια ακόμα φορά -για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη μετά την ήττα της χώρας του στον προημιτελικό από την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, όταν σκέφτηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο Ριτσάρλισον, ο οποίος αγωνίζεται στην Τότεναμ, αποκάλυψε τον Σεπτέμβριο ότι θα ζητήσει-όπως και έκανε- ψυχολογική βοήθεια αφού φωτογραφήθηκε να κλαίει στον πάγκο όταν αντικαταστάθηκε κατά τη διάρκεια της νίκης (5-1) της Βραζιλίας με τη Βολιβία σε προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Ο 26χρονος, ο οποίος έχει αγωνιστεί 48 φορές με τη Βραζιλία, προέτρεψε-ξανά- τους παίκτες να αναζητήσουν βοήθεια για προβλήματα ψυχικής υγείας:

«Μόλις έπαιζα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, στο απόγειό μου», είπε ο Ριτσάρλισον στο ESPN Brasil. «Έφτασα στα όριά μου, ξέρεις; Δεν ξέρω, δεν θα μιλήσω για αυτοκτονία, αλλά ήμουν σε κατάθλιψη εκεί και ήθελα να τα παρατήσω. Ακόμα κι εγώ, που φαινόταν να είμαι ψυχικά δυνατός. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, φαινόταν ότι όλα κατέρρευσαν».

Ο Ριτσάρλισον έχει σκοράρει 11 γκολ σε 26 εμφανίσεις αυτή τη σεζόν.

«Πριν πάω στην προπόνηση, ήθελα να πάω σπίτι, ήθελα να επιστρέψω στο δωμάτιό μου γιατί δεν ξέρω τι περνούσε από το κεφάλι μου», είπε.
«Πήγα μάλιστα και είπα στον μπαμπά μου ότι θα τα παρατήσω. Είναι κάπως λυπηρό να μιλάς έτσι. Τι πέρασα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Να πάω στον πατέρα μου, που ήταν ο τύπος που κυνήγησε το όνειρό μου μαζί μου, και να πω, “μπαμπά, θέλω να τα παρατήσω”, είναι τρελό».

Είπε ότι το να πάει σε ψυχοθεραπεία ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρε:

«Νομίζω ότι ο θεραπευτής ψυχολόγος, είτε το ήθελα είτε όχι, με έσωσε, μου έσωσε τη ζωή. Σκεφτόμουν μόνο βλακείες. Αν χρειάζεσαι ψυχολόγο, ψάξε για έναν γιατί είναι ωραίο να ανοίγεσαι έτσι, να μιλάς στο άτομο», πρόσθεσε ο Ριτσάρλισον.

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ