6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σάμος: Η συζήτηση για την υγεία πυροδότησε αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις με φόντο τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου με μοναδικό θέμα τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Οι μομφές στο πρόσωπο του βουλευτή του Νομού Χριτσόδουλου Στεφανάδη περί ελλιπούς ενδιαφέροντος και στήριξης του Νοσοκομείου παρότι γιατρός ο ίδιος προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κατηγορώντας τον Δήμο Αν. Σάμου ότι με άκομψο τρόπο προσπάθησε να δείξει το ενδιαφέρον του για το Νοσοκομείο, με αντιπολιτευτικες κραυγές και όχι έμπρακτα με οικονομική βοήθεια από κονδύλια που έχει λάβει από το Υπουργείο Μετανάστευσης. Μάλιστα άφησε αιχμές ότι θα ζητήσει έλεγχο από τα αρμόδια όργανα της Βουλής για τη διάθεση των κονδυλίων.

Η απάντηση ήρθε άμεσα με τη Δημοτική Αρχή να διερωτάται «από πότε η λειτουργία ενός δημοσίου νοσοκομείου επαφίεται στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία είναι υποχρεωμένη να αναδείξει μεν το πρόβλημα αλλά δεν είναι η καθ’ ύλην αρμόδια να το επιλύσει και από πότε ο έλεγχος της διαχείρισης των κονδυλίων ενός Δήμου σεισμόπληκτου και λαβωμένου από το μεταναστευτικό-προσφυγικό παρουσιάζεται ως «απειλή»;

Ο βουλευτής του Νομού καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης ανταπάντησε ότι συμφωνεί ότι ο κάθε Δήμος θα πρέπει να επισημαίνει τα προβλήματα του Νοσοκομείου και να ζητά λύσεις, διαφωνεί ωστόσο στην απαξίωση του Νοσοκομείου, όπως προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που χαρακτηρίζει την κατάσταση του Νοσοκομείου “άθλια”.

Τόνισε με έμφαση ότι πουθενά δεν αναφέρθηκε παρά τις τραγικές συνέπειες του σεισμού «ότι η κυβέρνηση στάθηκε αρωγός στο νησί με 126.000.000 Ευρώ. Με περίπου 22.000.000 Ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών που έχουν δεσμευθεί ή αποδοθεί μόνο για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Με περίπου 11.000.000 Ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης μόνο για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου! Για να μην αναφέρουμε και τις άλλες σημαντικότατες ενισχύσεις προς τους πολίτες, όπως το SAMOS PASS και την πλατφόρμα Arogi.gr.Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, δεν υπεισέρχομαι σε μικροκομματικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις. Απόλυτα συνεπής στον θεσμικό μου ρόλο, πρώτιστος και μοναδικός στόχος και σκοπός μου είναι, σε συνεργασία με όλους, η πρόοδος του ακριτικού Νομού μας και η ευημερία του Λαού μας» καταλήγει ο κ. Στεφανάδης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ