26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σαμος: Παρατεινεται η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα της αρωγής

Ως τις 31 Ιανουαρίου θα μπορούν οι σεισμόπληκτοι της Σάμου να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, ώστε να λάβουν την πρώτη αρωγή έναντι της στεγαστικής συνδρομής.

Αρχικά η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων ήταν στις 14 Ιανουαρίου, όμως πολλοί κάτοικοι του νησιού για διαφόρους λόγους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτηση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση του βουλευτή, Χρ. Στεφανάδη, ο οποίος επικοινωνώντας με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, του ζήτησε να υπάρξει ΦΕΚ για παράταση της λειτουργίας της πλατφόρμας όπως έγινε και στην Ελασσόνα. Σχετικό αίτημα έστειλε και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου .

Εξάλλου θα επαναλειτουργήσει στο Δημαρχιακό Μέγαρο το γραφείο εξυπηρέτησης που βοηθούσε τους σεισμόπληκτους να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 22733-53454 & 22733-53452 καθημερινά από 09:00 έως 14:00.

Να σημειώσουμε ότι δικαιούχοι της στεγαστικής συνδρομής μέσω της πλατφόρμας είναι όσων η κύρια κατοικία τους έχει υποστεί ζημιές, δεν αφορά δευτερεύουσες η εξοχικές κατοικίες, ενώ αίτηση κάνουν όλοι οι συνιδιοκτήτες του ακινήτου και λαμβάνουν όλοι σύμφωνα με το ποσοστό της κυριότητας την ανάλογη αποζημίωση.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ