26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σε αναμονή των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στις ΔΥΕΠ Κω και Λέρου

Σε αναμονή των διορισμών εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την εκπαίδευση των Προσφύγων) βρίσκονται τα παιδιά των οικογενειών, κυρίως μονογονεϊκών, από Συρία, Ιράκ, Ιράν που φιλοξενούνται στα ΚΥΤ σε Κω και Λέρο.

Στο ΚΥΤ της Κω στο Πυλί έχει τοποθετηθεί Συντονίστρια Εκπαίδευσης και σύμφωνα με δήλωση του διοικητή, Γιάννη Φραγκούλη, στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, δέκα παιδιά – 4 Νήπια, 4 Δημοτικής εκπαίδευσης , 2 Γυμνασίου – θα φοιτήσουν τη φετινή σχολική χρονιά 2021-2022 στο Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου «Ιάκωβος Ζαράφτης τις απογευματινές ώρες. Συνολικά 60 άτομα διαμένουν αυτή τη περίοδο στο Κέντρο Υποδοχής.
Όσον αφορά στο ΚΥΤ Λέρου δέκα επίσης μαθητές – 7 νήπια και 3 δημοτικής εκπαίδευσης – θα παρακολουθήσουν την ανάλογη τάξη στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκάμπου. Ο προσφυγικός πληθυσμός που φιλοξενείται σήμερα στο Κέντρο Υποδοχής Λέρου είναι 160 άτομα.
Τα Νήπια θα παραμείνουν στο ΚΥΤ όπου αναμένονται νηπιαγωγοί.
Να σημειωθεί ότι δεν έχει ακόμα διοριστεί Συντονιστής Εκπαίδευσης στη Λέρο, ενώ τρία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα διαμένουν στην ασφαλή ζώνη της δομής. Επίσης λεωφορείο που θα μισθώσει η Περιφέρεια θα μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο.

Σε ερώτημα σχετικό με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνύπαρξη ανήλικων και ενήλικων στο ΚΥΤ Λέρου, στο οποίο μεταφέρθηκαν τα 48 ασυνόδευτα ανήλικα από τα Κύθηρα, η διοικήτρια του Κέντρου Υποδοχής, Φιλιώ Κυπριζόγλου, δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ότι σύμφωνα με τη καταγραφή δεν είναι 48 τα παιδιά, αλλά ένα μόνο ασυνόδευτο και μάλιστα, όπως τόνισε, η συγκεκριμένη περίπτωση ερευνάται γιατί πιθανά να συνοδεύεται από συγγενικό του πρόσωπο.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ