5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σε λειτουργία «safe mode» μπαίνει η Μπαρτσελόνα που θέλει να «ξεφορτωθεί» Πικέ, Μπουσκέτς, Άλμπα και Ρομπέρτο

Η Μπαρτσελόνα φέρεται να είναι έτοιμη να αποχαιρετήσει τον Ζεράρ Πικέ, τον Σέρχιο Μπουσκέτς, τον Ζόρντι Άλμπα και τον Σέρτζι Ρομπέρτο το επόμενο καλοκαίρι, καθώς προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» τα «βαριά» συμβόλαια και να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδα στα βιβλία της. Ο Μπουσκέτς και ο Ρομπέρτο ολοκληρώνουν το συμβόλαιό τους το 2023 και δεν αναμένεται να τους προσφερθούν νέες συμφωνίες για ανανέωση.

Εν τω μεταξύ, ο Πικέ και ο Τζόρντι Άλμπα έχουν συμφωνίες μέχρι το 2024, αλλά η Μπαρτσελόνα θέλει να απαλλαγεί 12 μήνες πριν, σύμφωνα με το ESPN.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει αρκετές μεταγραφές πολύ υψηλού προϋπολογισμού το καλοκαίρι καθώς απέκτησε τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ραφίνια και Ζυλ Κούντε στην διάθεση του Τσάβι.

Χρειάστηκε να περάσουν από «χίλια κύματα» για να τελειώσουν αυτές οι συμφωνίες, ωστόσο, φαίνεται ότι θα χρειαστεί να μειώσουν τους μισθούς τους στις επερχόμενες μεταγραφικές περιόδους για να συνεχίσουν να ξοδεύουν μεγάλα ποσά. Έχουν ήδη καταλήξει στους Πικέ, Μπουσκέτς, Άλμπα και Ρομπέρτο ως τέσσερις μεγάλους παίκτες που θέλουν να αποδεσμεύσουν λόγω των σημαντικών αποδοχών τους.

Η απόσυρση των Πικέ και Άλμπα πριν από το 2024 δεν θα είναι πάντως μια εύκολη υπόθεση, καθώς και στους δύο παίκτες εξακολουθούν να οφείλονται πολλά χρήματα σε αναβαλλόμενους μισθούς.

Ως αποτέλεσμα, η Μπαρτσελόνα πιθανότατα θα πρέπει να βρει συλλόγους για τους δύο αμυντικούς που θα είναι πρόθυμοι να τους πληρώσουν τα χρήματα που τους οφείλουν ή θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία με τους παίκτες για να λύσουν νωρίς τα συμβόλαιά τους. Εάν αποχωρήσουν και οι τέσσερις παίκτες, θα σήμαινε το τέλος μιας εποχής για την Μπαρτσελόνα.

Ο Πικέ και ο Μπουσκέτς έχουν κερδίσει και οι δύο οκτώ φορές την LaLiga και το Champions League τρεις φορές κατά τη διάρκεια της θητείας τους στον σύλλογο, και εξελίχθηκαν σε δύο από τους σημαντικότερους παίκτες της Μπαρτσελόνα για πάνω από μια δεκαετία, μαζί με τον Μέσι φυσικά που αποχώρησε πριν δύο καλοκαίρια. Ο Ρομπέρτο και ο Άλμπα ήρθαν λίγο αργότερα, αλλά εξακολουθούν να έχουν κερδίσει τη LaLiga έξι και πέντε φορές αντίστοιχα.

Ο Ρομπέρτο σημείωσε επίσης το καθοριστικό γκολ για να ολοκληρώσει την αξιοσημείωτη επιστροφή της Μπαρτσελόνα στο Champions League κόντρα στην PSG το 2017, σε μια από τις πιο αξέχαστες βραδιές στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου.

Ο Μπουσκέτς ήταν βασικός τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν, αλλά ο Πικέ, ο Άλμπα και ο Ρομπέρτο είχαν όλοι τους περιορισμένο χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδια και ο χρόνος τους στον σύλλογο όλα δείχνουν ότι βαίνει προς το τέλος, που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή «ισχνών αγελάδων», λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που ήδη ξεκίνησαν πάντως από την αποχώρηση του Μέσι.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ