11 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σε φεστιβάλ σε Καρδίτσα και Σκιάθο χόρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Στην 55η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού “Καραϊσκάκεια”, που έγινε στην Καρδίτσα, και στο 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Σκιάθου, εκπροσωπήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας Καρπενησίου

Η διαρκής ανάπτυξη των, ανά την Ελλάδα, παραδοσιακών χορευτικών φεστιβάλ αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για ανταλλαγή πολιτιστικών εμπειριών και δίνει το έναυσμα για συνεργασίες που έχουν στο επίκεντρό τους τη διαφύλαξη της παράδοσης με σεβασμό στις αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για τα συμμετέχοντα σωματεία, αποτελούν μέσο για ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και προβολής των ιδιαίτερων γνωρισμάτων του κάθε τόπου.

Μια διαπολιτισμική πολιτιστική εμπειρία αποτέλεσε για τους χορευτές και χορεύτριες του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας Καρπενησίου, η συμμετοχή στη 55η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού “Καραϊσκάκεια” που οργάνωσε πρόσφατα η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ ο σύλλογος από το Καρπενήσι ήταν η μοναδική εκπροσώπηση από τη Στερεά Ελλάδα.

Προσκεκλημένες χώρες ήταν η Ουκρανία, η Βουλγαρία, η Ταϊλάνδη και η Σερβία. «Καλεσμένοι στη Διεθνή Γιορτή πολιτισμού Καραισκάκεϊα 2023 στην Καρδίτσα. Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, για την πρόσκληση. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στα μέλη του συλλόγου μας για τη συμμετοχή τους και σε όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες», αναφέρουν οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας Καρπενησίου, που χόρεψαν την Τρίτη 20/6/23. Τριάντα εννέα χορευτικά συγκροτήματα και πάνω από 1.000 χορευτές εμφανίστηκαν στη σκηνή των Καραϊσκακείων, μπροστά από τον επιβλητικό ανδριάντα του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι ο πολιτισμός και η παράδοση ενώνουν.

Εξάλλου, στο νησί του Παπαδιαμάντη, στην καταπράσινη και πανέμορφη Σκιάθο, μετέβη το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας Καρπενησίου, συμμετέχοντας στο 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Σκιάθου. Η γιορτή της παράδοσης πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 22 έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου με τη συμμετοχή 16 χορευτικών συγκροτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα. Ο σύλλογος από το Καρπενήσι χόρεψε την Παρασκευή 23/6.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ