30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στα Χανιά την Πέμπτη η ετήσια γενική συνέλευση της EBU(ηχητικό)

Η ετήσια γενική συνέλευση της EBU πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 18/4, από τις 9 το πρωί,  σε ξενοδοχείο στο Κολυμπάρι Χανίων, με διοργανώτρια την ΕΡΤ ΑΕ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνέλευση είναι οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, οι εργασιακές σχέσεις στα μέσα ενημέρωσης, τα ζητήματα της «ρομποτικής» δημοσιογραφίας κ. ά.

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε ο κ. Φώτης Καραγιαννόπουλος, Ειδικός Νομικός Σύμβουλος και Δικηγόρος της ΕΡΤ Α.Ε. από το 2005, μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Πολιτικής (Legal and Policy Committee) της EBU.

Όπως εξήγησε, η EBU είναι η Ένωση όλων των Μ.Μ.Ε. δημόσιας υπηρεσίας, ενώ οι χώρες που είναι μέλη βρίσκονται μέσα στην Ευρωπαϊκή ραδιοτηλεοπτική περιοχή. Συμμετέχουν ωστόσο χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Ισραήλ, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννόπουλο, δεν συμμερίζονται απαραίτητα τις αυστηρές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι ο πυρήνας των μελών της EBU. Η Ένωση αποτελείται από 112 δημόσια Μ.Μ.Ε. από 54 χώρες, καθώς και 30 ακόμα συνδεδεμένα μέλη από χώρες όπως η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Ο κ. Καραγιαννόπουλος μίλησε για τις τεράστιες προκλήσεις του σήμερα για τα δημόσια μέσα, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες. Έφερε ως παράδειγμα τις ευρωεκλογές που όπως είπε είναι πολύ σημαντικές για τα δημόσια ΜΜΕ της Ευρώπης και τόνισε ότι η θεμελιώδης νομοθεσία για την EBU είναι η Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης (EMFA) η οποία καινοτομεί βάζοντας κανόνες για τη συντακτική ανεξαρτησία και την ελευθερία των ΜΜΕ.

Ακούστε τη συζήτηση:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ