19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στα «χαρακώματα» οι πολιτικοί αρχηγοί – Αιχμές της αντιπολίτευσης στους κυβερνητικούς χειρισμούς

Σε δύο νέες εξαγγελίες, με επίκεντρο τους ενστόλους και τους επαγγελματίες, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την Τρίπολη, ανακοίνωσε εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για αστυνομικούς και λιμενικούς τον Δεκέμβριο, καθώς και διατήρηση του πλαφόν στις επαγγελματικές μισθώσεις για έναν χρόνο.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Φλώρινα, έκανε λόγο για κρατική αισχροκέρδεια, βάζοντας στο στόχαστρο την κυβέρνηση για τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε:

-Διατηρείται το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις για ακόμα 1 χρόνο.

-Εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους ΕΛ.ΑΣ-Λιμενικού 600 ευρώ τον Δεκέμβριο.

«Είναι μία ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της πολιτείας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επανέφερε εμφατικά το δίλημμα της κάλπης του 2023.

«Σε λίγο καιρό δε θα συναντηθούμε μόνο με μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις της αντιπολίτευσης. Θα συναντηθούμε ύπουλο ύφαλο της απλής αναλογικής. Δεν πρέπει να μιλάμε για διπλές εκλογές, αλλά μόνο για εθνικές εκλογές και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφους για δήθεν μηνύματα. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη δύσκολη μέρα. Ποιος μπορεί τελικά να ξεπερνά κρίσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την οικονομία και θωρακίζοντας την πατρίδα και την κοινωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Ας μην κρυβόμαστε σε αυτό θα κληθεί να απαντήσει ο πολίτης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στην Φλώρινα περιόδευσε, ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε όρο επιβίωσης για τη Δυτική Μακεδονία τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην περιοχή.

«Δεν μπορούμε ως πολιτεία να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα έχουμε συνανθρώπους μας να μένουν αβοήθητοι στο κρύο και στην παγωνιά. Για όλη την Ελλάδα θα έπρεπε η κυβέρνηση εδώ και καιρό να είχε προβλέψει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Με αιχμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υπονόμευση του ΕΣΥ.

«Πιστεύουμε ότι χρειάζονται νέα κίνητρα στους υγειονομικούς, στους γιατρούς, νέες ειδικότητες και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να στηρίξουμε αυτόν το βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στα «χαρακώματα» για τις παρακολουθήσεις

Οι παρακολουθήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε έντονο προβληματισμό και ανησυχία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, μετά και το δημοσίευμα του Documento, που έκανε λόγο για παρακολούθηση ανώτατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ.

«Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Θα εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κάνει τι; Για να εμπλέξει ακόμα και το στράτευμα στα σενάρια του περί δήθεν υποκλοπών. Ζήτησε σεβασμό προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός που αντιτάχθηκε σε όλες τις εθνικές αμυντικές συμφωνίες. Έλεος με την υποκρισία», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«”Unfair” η επίσκεψη Τσίπρα στον Ντογιάκο», χαρακτήρισε ο Κυριάκος Βελόπουλοςπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο Γραμματέας ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαορουφάκης, από την άλλη πλευρά ανέφερε: Η κακόφωνη κοκορομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα θα συσκοτίσει την ζοφερή πραγματικότητα.

Την ίδια στιγμή, το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ, το οποίο υπερψηφίστηκε σήμερα από την κυβερνητική πλειοψηφία, εισάγεται την Πέμπτη στην ολομέλεια.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ