19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η τιμητική διάκριση “Sustainability Leader”

Την τιμητική διάκριση “Sustainability Leader” απένειμε το Οικονομικό Πανεπιστημιο Αθηνών στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ και Επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Ενημερωτικών Εκπομπών, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, για τη συμβολή της μέσα από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στην ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής, έρευνας και καινοτομίας.

Στην ομιλία της, η Αντριάνα Παρασκευόπουλου επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μου χαρά το γεγονός ότι η επιτροπή είδε μέσα απο τις δράσεις και πρωτοβουλίες, που προβάλαμε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, τον στόχο, τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο και αφορά στη θετική κοινωνική επίδραση σε μείζονα θέματα που μας αφορούν όλους.

Θα μου επιτρέψετε να σταθώ σε ένα θέμα, το οποίο είναι για μένα, είναι το δικό μου μονοπάτι στο οποίο θα ήθελα να καταφέρω να συμβάλλω όσο περισσότερο μπορώ. Αφορά στα νέα κορίτσια και τη θέση τους στην επιστήμη.

Ακόμη και σήμερα, το έμφυλο χάσμα στις επιστήμες παραμένει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το λιγότερο από το 30% των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Με βάση τα στοιχεία της UNESCO σε παγκόσμιο επίπεδο, η εγγραφή των γυναικών είναι ιδιαίτερα χαμηλή στον τομέα της Πληροφορικής (3%), στις φυσικές επιστήμες, στα μαθηματικά και στη στατιστική (5%) και στη μηχανική, τη βιομηχανία και τις κατασκευές (8%).

Πιστεύω πολύ στη νέα γενιά των γυναικών, στα κορίτσια που τώρα ονειρεύονται τον δρόμο που θέλουν να χαράξουν και θέλω να τους πω ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά, καθημερινή εξέλιξη, παιδεία, αρχές και πίστη. Θα ήθελα να ακούσω μια μέρα τη συζήτηση στην οποία αν ένα κορίτσι μπορεί να γίνει αεροσυνοδός, να μπορεί να γίνει και πιλότος. Στην ίδια ζυγαριά. Θα ήθελα η συζήτηση αυτή να είναι πλέον το δεδομένο στην ελληνική κοινωνία. Ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα, δεν υπάρχουν διακρίσεις. Θα ήθελα στα περιοδικά να δω εξώφυλλο και μια νέα ερευνήτρια που τώρα κατακτά τις πρώτες τις επιτυχίες στην επιστήμη και αναγνωρίζεται για τη γνώση και την εξέλιξή της ως πρότυπο.

Μπορούμε να γίνουμε οτιδήποτε θέλουμε, αρκεί να δουλέψουμε σκληρά, πολύ σκληρά με αρχές, πίστη και αξίες. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ