26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τα συντρίμια του κινεζικού πυραύλου

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με τον κινεζικό πύραυλο Long March 5B καθώς όπως ανακοίνωσε η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ τα συντρίμια του έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό.

#USSPACECOM can confirm the People’s Republic of China (PRC) Long March 5B (CZ-5B) re-entered over the Indian Ocean at approx 10:45 am MDT on 7/30. We refer you to the #PRC for further details on the reentry’s technical aspects such as potential debris dispersal+ impact location.

— U.S. Space Command (@US_SpaceCom) July 30, 2022

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) δεν μοιράστηκε συγκεκριμένες πληροφορίες τροχιάς καθώς ο πύραυλός της Long March 5B έπεσε πίσω στη Γη», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της NASA Bill Nelson.

«Όλες οι χώρες που ταξιδεύουν στο διάστημα θα πρέπει να ακολουθούν τις καθιερωμένες βέλτιστες πρακτικές και να κάνουν το κομμάτι τους για να μοιραστούν αυτό το είδος πληροφοριών εκ των προτέρων για να επιτρέψουν αξιόπιστες προβλέψεις πιθανού κινδύνου πρόσκρουσης συντριμμιών, ειδικά για βαρέα οχήματα, όπως το Long March 5B, που ενέχουν σημαντικό κίνδυνο απώλειας ζωής και περιουσίας. Κάτι τέτοιο είναι κρίσιμο για την υπεύθυνη χρήση του διαστήματος και για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων εδώ στη Γη».

Η επανείσοδος δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις κινεζικές διαστημικές υπηρεσίες και δεν ήταν αμέσως σαφές εάν είχαν χτυπήσει κατοικημένες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι σε αρκετές χώρες υπήρχε ανησυχία για το που θα πέσουν τα συντρίμια του πυραύλου με την Ελλάδα να είναι μια από αυτές που οι επιστήμονες είχαν ανακοινώσει ότι πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ