26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Στόχος μου να βελτιώνομαι διαρκώς”. Η Ματίνα Νούλα, για τη συμμετοχή στο παν/νιο πρωτάθλημα στίβου (έντυπη)

από την έντυπη έκδοση

(ΦΩΤΟ: Από τη συμμετοχή της Μ. Νούλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε στην Πάτρα. Με το νούμερο 142 η Καρπενησιώτισσα αθλήτρια)

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών διεξήχθησαν στις αρχές Ιουνίου στην Πάτρα, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών που πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον. Στη λίστα των εκατοντάδων συμμετοχών απ’ όλη την Ελλάδα, ήταν και η Ματίνα Νούλα, 23χρονη αθλήτρια από το Καρπενήσι, μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής. Έτρεξε στα 1.500 και 5.000 μέτρα και πέτυχε εξαιρετικούς χρόνους· «η προσωπική μου πρόοδος είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσω να προσπαθώ», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα η ίδια.

Και πράγματι, η εμπειρία συμμετοχής σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου αποτελεί παράσημο στην πορεία κάθε νέου αθλητή, που στοχεύει στη διαρκή αγωνιστική βελτίωση. Η Νούλα, γεννημένη το 1998 και μεγαλωμένη στο Καρπενήσι, ζει στη Θεσσαλονίκη -όπου πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές- και έχει ενταχθεί στους κόλπους του ΓΣ Ηρακλής.

Πήρε -μάλλον ως ευχάριστη έκπληξη, όπως λέει- την πρόκριση για τα αγωνίσματα των 1.500 και 5.000 μέτρων και παρουσιάστηκε πολύ καλή στους τελικούς της Πάτρας, παρά το αναμενόμενο άγχος που συνοδεύει κάθε «πρώτη φορά». Στα 1.500 μ. ήταν 9η σε σύνολο 13 αθλητριών, με επίδοση 4:44.10, ενώ στα 5.000 μ. κέρδισε την 13η θέση με 17:44.16 (έτρεξαν 21 κοπέλες).

Για όσα έζησε πρόσφατα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, καθώς και τους μελλοντικούς αγωνιστικούς της στόχους, η Ματίνα Νούλα μίλησε στα Ευρυτανικά Νέα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΡ. Πρόσφατα συμμετείχες για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ποια ήταν τα συναισθήματα τρέχοντας απέναντι σε υψηλό ανταγωνισμό; Είσαι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις σου;

ΑΠ. H συμμετοχή μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στην Πάτρα ήταν μοναδική εμπειρία και ένα είδος επιβράβευσης των προσπαθειών μου. Ήταν σίγουρα μελλοντικός στόχος μου, αλλά ίσως όχι για φέτος μιας και δεν περίμενα να έχω αυτή την βελτίωση και να πετύχω αυτούς τους χρόνους. Δεν περίμενα την πρόκρισή μου αυτή, και η ανακοίνωση του ονόματος μου στα ονόματα που προκρίθηκαν στα 1.500 μέτρα καθώς και στα 5 χιλιόμετρα, μου έδωσε μεγάλη χαρά. Ωστόσο, τα συναισθήματα ήταν λίγο ανάμεικτα -χαρά, ενθουσιασμός και ικανοποίηση για την πρόκριση και συμμετοχή μου, αλλά και πολύ έντονο άγχος, γιατί ήταν μία διοργάνωση με ιδιαίτερα υψηλό ανταγωνισμό και στα δύο αθλήματα που συμμετείχα και δεν είχα ξανασυμμετάσχει σε αντίστοιχου επιπέδου αγώνα.

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου, καθώς κατάφερα να μειώσω τους προσωπικούς μου χρόνους κατά πολύ, ιδιαίτερα στα 5 χιλιόμετρα που είναι το άθλημα με το οποίο κυρίως ασχολούμαι, και αυτή η προσωπική πρόοδος είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσω να προσπαθώ.

ΕΡ. Εδώ και λίγο καιρό αποτελείς μέλος του ΓΣ Ηρακλής. Πες μας λίγα λόγια για την απόφαση και τι προσδοκάς να σου δώσει η ένταξή σου στον σύλλογο.

ΑΠ. Η απόφασή μου να ενταχθώ στον ΓΣ Ηρακλής υπαγορεύτηκε εν μέρει από τα δεδομένα της ζωής μου, καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια ζω και σπουδάζω στην Θεσσαλονίκη και πλέον συνεχίζω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές εδώ. Ωστόσο, αυτό που με ώθησε κυρίως σε αυτή την απόφαση ήταν το ωραίο κλίμα της ομάδας, η παρέα που κάνω με τους συναθλητές μου και σίγουρα η στήριξη και η εμπιστοσύνη του προπονητή μου αλλά και η θέληση μου να συμμετάσχω σε μεγάλες διοργανώσεις στίβου, που θα ήταν αδύνατο χωρίς την ένταξη αυτή. Προσδοκώ σίγουρα ακόμη καλύτερες επιδόσεις και συμμετοχή σε πολλούς αγώνες.

ΕΡ. Οι επόμενοι στόχοι; Πού θα επικεντρωθείς και ποιες είναι οι αποστάσεις που προτιμάς να τρέχεις;

ΑΠ. Οι επόμενοι στόχοι μου είναι η βελτίωση των προσωπικών μου χρόνων και η συμμετοχή μου ξανά σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως αυτή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Σίγουρα μακροπρόθεσμα επιδιώκω ξανά την πρόκρισή μου σε αυτό και μία καλύτερη κατάταξη, ιδιαίτερα στα 5 χιλιόμετρα, ωστόσο στο ενδιάμεσο διάστημα σίγουρα θα συμμετάσχω και σε άλλους αγώνες.

Παρά την συμμετοχή μου και στα 1.500 μέτρα και την καλή επίδοση, η προτίμηση μου ήταν και είναι πάντα οι πιο μεγάλες αποστάσεις, συνεπώς θα επικεντρωθώ στα 5 και 10 χιλιόμετρα και ιδιαίτερα στα 5.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ