26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σύλληψη επ’ αυτοφώρω ανηλίκων ημεδαπών για κλοπή, κατάσχεση μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης και ταυτοποίηση 10μελής εγκληματική ομάδα

Στην άμεση σύλληψη ημεδαπών προχώρησαν οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές Λοκρών, Χαλκίδας, Λιβαδείας, Θήβας και Ορχομενού για επ΄ αυτοφώρω σύλληψη ανηλίκων ημεδαπών για κλοπή, για κατάσχεση μικροποσότητων ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης από ημεδαπό και για ταυτοποίηση εγκληματικής ομάδας.

Από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω (2) ανήλικοι ημεδαποί για κλοπή και επιπλέον συνελήφθησαν οι γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους

Από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών Φθιώτιδας, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες (27-04-2021) το απόγευμα, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, για κλοπή κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν επί του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ Φθιώτιδας (ρεύμα πορείας προς Αθήνα), να αφαιρούν, από σύστημα τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης, την μπαταρία του, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε αρμοδίως. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν αργότερα χθες το απόγευμα δύο ημεδαποί (γονείς των ανήλικων), για παραμέληση της εποπτείας τους. Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς εξιχνιάσθηκαν (2) ένοπλες ληστείες σε περιοχές της Βοιωτίας, όπου ταυτοποιήθηκε 10μελης εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί πλήρως τον Νοέμβριο του 2018, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ένοπλες ληστείες και ένας (1) εμπρησμός οχήματος, τις οποίες διέπραξε 10μελής εγκληματική ομάδα, σε περιοχές της Βοιωτίας. Όπως προέκυψε από την συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, κατά την εξέλιξη της ενδελεχούς προανακριτικής διαδικασίας, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη:

  • Ληστείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-06-2018, σε ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, όπου τουλάχιστον (4) μέλη της ομάδας, μετέβησαν σε επιχείρηση της περιοχής με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αττικής και αφού δέσμευσαν τον φύλακα της επιχείρησης, αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και ένα χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης κενό περιεχομένου. Το όχημα διαφυγής τους εντοπίστηκε αργότερα επιμελώς κρυμμένο και κατεστραμμένο από πυρκαγιά. 
  • Ληστείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-07-2018, σε περιοχή της Αλίαρτου, όπου τουλάχιστον (6) μέλη της ομάδας, μετέβησαν σε επιχείρηση της περιοχής με (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Ακολούθως με την απειλή πιστολιών, δέσμευσαν τον φύλακα της επιχείρησης, αφαίρεσαν δύο κινητά του τηλέφωνα και ένα χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. Κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το όχημα του φύλακα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπής και εμπρησμού οχήματος κατά συναυτουργία, καθώς και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί πλήρως τον Νοέμβριο του 2018, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, με τη σύλληψη οκτώ (8) μελών της. Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Θήβα, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και Κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός, χθες (27-04-2021) το απόγευμα σε ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θηβών  

Συνελήφθη ημεδαπός, χθες (27-04-2021) το πρωί σε περιοχή της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θηβών, για κατάχρηση σε ασέλγεια ατόμου ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και διατάχθηκε η φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Συνελήφθη ημεδαπός για ναρκωτικά στη Χαλκίδα και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης


Συνελήφθη ημεδαπός, χθες (27-04-2021) το απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στη κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, αντίστοιχα. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ