27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας

Συνολικά 65.500 εκπαιδευτικοί, ήτοι ποσοστό 34% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ψήφισαν το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022, σε 380 ψηφιακές κάλπες του πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικών εκλογών «ΖΕΥΣ», για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε όλα τα όργανα. Καταμετρήθηκαν περισσότερες από 181.000 ηλεκτρονικές ψήφοι. Μέσω των εκλογών θα αναδειχθούν εκπρόσωποι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, καθώς και των αντίστοιχων εκπροσώπων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Όσον αφορά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, σε σύνολο 157 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 112 εκπαιδευτικοί (111 έγκυρα, 1 λευκό), με τη συμμετοχή να ξεπερνά το 70%. Στις εκλογές για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Ευρυτανίας, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Ευρυτανίας» (97 ψηφοδέλτια).

Ο Σιδέρης Μοτσιόλας έλαβε τις περισσότερες ψήφους (63) και τον ακολούθησε ο Γιάννης Ευθυμίου (56)· οι δυο τους εκλέγονται ως εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ Ευρυτανίας.

«Η εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, με γεμίζει με βαρύ αίσθημα ευθύνης απέναντί σας και αποτελεί για μένα επιταγή για σκληρή δουλειά, από το πόστο που μου εμπιστευθήκατε για μία ακόμη φορά. Υπόσχομαι, συναδέλφισσες και συνάδελφοί που επενδύσατε σε μένα, ότι θα είμαι φίλος και συνεργάτης στο πλευρό σας και θα υπερασπιστώ, με όλες μου τις δυνάμεις τα δίκαια και τα συμφέροντά σας με Ανθρωπιά, Ευαισθησία, Εντιμότητα και Δικαιοσύνη (…)», αναφέρει στο μήνυμά του ο Σιδ. Μοτσιόλας, που εκλέχτηκε για 7η συνεχή φορά στο τοπικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ