7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Καρπενήσι. Τι ώρα θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση το Σάββατο

Όσα θα γίνουν για να τιμηθεί η μνήμη της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Καρπενήσι, με ευθύνη της ΠΕ Ευρυτανίας

Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις αναμένεται να εορταστεί και φέτος στην Ευρυτανία η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 συμπυκνώνει σε μία ιστορική στιγμή τις αξίες, τα βιώματα και τις μνήμες που καθοδηγούσαν πάντοτε το έθνος μας. Συμβολίζει την αντίσταση στην τυραννία, την κατάφαση στην ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια. Ο πολλαπλός αυτός συμβολισμός καθιστά την 28η Οκτωβρίου διαχρονικά επίκαιρη και παιδευτικά αναγκαία στις νεότερες γενιές. Με αυτές τις σκέψεις, και με συναισθήματα υπερηφάνειας για το χθες και αισιοδοξίας για το σήμερα και το αύριο, ας ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας, να παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξεις του αγώνα για την ελευθερία και την πρόοδο», σημειώνει σε σχετικό μήνυμα ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός, με την ΠΕ να έχει αναλάβει, όπως κάθε φορά, τη διοργάνωση των εκδηλώσεων στο Καρπενήσι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από την Πέμπτη 26/10 προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός και από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί εορτασμός στα σχολεία δημοτικής, μέσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης με ομιλίες και εορταστικό πρόγραμμα και απότιση φόρου τιμής στο μνημείο των Ηρώων.

Ανήμερα της εθνικής επετείου, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, το πρόγραμμα ξεκινά με τον χαιρετισμό της ημέρας με κωδωνοκρουσίες στις 7.30 το πρωί, έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία από την υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου στις 8.00 π.μ., για να ακολουθήσει στις 10.15, και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ηρώου των πεσόντων της πόλης, ενώ θα ακολουθήσουν εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Κωνσταντίνα Μπάρλα, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου, η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Στις 11.15 το πρωί θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών συλλόγων του νομού, επί της κεντρικής οδού Αποδήμων Ευρυτάνων, ενώ στη συνέχεια θα παρατεθεί δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας στον προαύλιο χώρο του κεντρικού καταστήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ