27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φώφη Γεννηματά: Η τελευταία ομιλία της στη Βουλή – Μάχιμη μέχρι τέλους

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, η οποία έχασε τη μάχη με το θάνατο σε ηλικία μόλις 57 ετών. Η ίδια πολεμούσε με τον καρκίνο από το 2008, οπότε και είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία καρκίνο του μαστού. 

Έκτοτε, όπως είχε δηλώσει η ίδια η Φώφη Γεννηματά, έμαθε να ζει με τον καρκίνο και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε παρέμεινε μάχιμη μέχρι την τελευταία στιγμή. Η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία: Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, η ίδια ανακοίνωσε ξαφνικά ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Αμέσως έγινε γνωστό ότι η ίδια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Ο καρκίνος είχε κάνει και πάλι την εμφάνισή του…

Μέσα σε μόλις δεκατρείς ημέρες η Φώφη Γεννηματά αρρώστησε τόσο βαριά που δεν κατάφερε ποτέ να βγει νικήτρια, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια της.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας πάλευε μέχρι τελευταία ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ. Η τελευταία της ομιλία στη Βουλή ήταν πριν 18 ημέρες, την 7η Οκτωβρίου. Η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει για την αμυντική συμφωνία και άσκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τότε είχε πει, μεταξύ άλλων: «Πόσο μεγάλη ζημιά μας έχει κάνει το γεγονός ότι δεν έχουμε χαράξει μία ενιαία εθνική στρατηγική και αυτό με τεράστια προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, που αρνήθηκε το διάλογο όλο το τελευταίο διάστημα. Αυτό αφήνει περιθώρια να ερχόμαστε εδώ για τόσο σοβαρά ζητήματα και να ακούγονται αυτού του επιπέδου οι αντεγκλήσεις. Προκλήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, λαϊκισμός από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Είχε επιβεβαιώσει πως το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει τη Συμφωνία καθώς θέτει τις βάσεις για μια ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας καθώς και τον εκσυγχρονισμό του στόλου με την αγορά των Γαλλικών φρεγατών, σύμφωνα με τα αιτήματα των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων. Είχε παρατηρήσει ωστόσο ότι η προς κύρωση Συμφωνία έχει προβλήματα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα όσα είπε στην τελευταία της ομιλία

 

 

 

To άρθρο Φώφη Γεννηματά: Η τελευταία ομιλία της στη Βουλή – Μάχιμη μέχρι τέλους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ