5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χίος: Διήμερο εργασίας για τα Επιμελητήρια (video)

Εκπρόσωποι πλέον των 50 Επιμελητηρίων από όλη την χώρα αναμένονται από την Παρασκευή, 26 Απριλίου έως και την Κυριακή, 28/4/24, στη Χίο, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Διευρυμένης Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αλλά και της 55ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).

Η Νησιωτική επιχειρηματικότητα και οι ιδιαιτερότητες των νησιών θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων, σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου και Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Παντελής Λεγάτος, που θα καλωσορίσει τους συνέδρους στη Χίο, η οποία είναι η έδρα του ΕΟΑΕΝ, και στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.
Επεσήμανε εξάλλου ότι στην παρούσα θητεία του, το Δ.Σ. του Επιμελητηριακού Ομίλου είχε συνεργαστεί για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου που θεωρείται πως τόνωσε ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

Τη 2η μέρα των εργασιών, το πρωί του Σαββάτου, 27 Απριλίου θα γίνει και η Κεντρική Ομιλία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννη Μασούτη με θέμα: «Οι προκλήσεις του επιχειρείν στη νησιωτική Ελλάδα, η απλούστευση των διαδικασιών, η επίσπευση των αδειοδοτήσεων σε επενδύσεις και το μεταφορικό ισοδύναμο».
Αναμένεται εξάλλου να ανακοινωθεί και η ημερομηνία των εκλογών στα Επιμελητήρια, με πιθανότερη περίοδο το διάστημα μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου του 2024.

Παρέμβαση Στέφανου Κασσελάκη
Το βράδυ της Παρασκευής κατά την έναρξη των εργασιών του ΕΟΑΕΝ, αναμένεται να παρευρεθεί και να χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, που πραγματοποιεί περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου.
Το γεγονός σχολιάστηκε θετικά από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Παντελή Λεγάτο που όπως σημείωσε «είναι καλό να βλέπουν οι πολιτικοί αρχηγοί από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει, πως μπορούν να βοηθήσουν και να σκύψουν πάνω στα προβλήματα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ