26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χρ. Τριαντόπουλος: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα στήριξης για τον τουρισμό στη Σάμο

Την αξιοποίηση μίας άυλης χρεωστικής κάρτας -Samos pass- προωθεί η κυβέρνηση για την σεισμόπληκτη Σάμο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, με στόχο να καλύψει μία σημαντική περίμετρο χιλιάδων επισκεπτών που την επόμενη τουριστική περίοδο θα επισκεφτούν την Σάμο ενισχύοντας έτσι την τουριστική της δραστηριότητα.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι θα υπάρξει άμεσα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σάμου εξειδίκευση του προγράμματος, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις του νησιού και να ανακοινωθεί το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα υλοποιηθεί.

Ο κ. Τριαντόπουλος βρέθηκε στην Σάμο εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στην επέτειο της Ύψωσης της Σημαίας της Σαμιακής Επανάστασης στο Μεσαίο Καρλόβασι με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μ. Σταυριανουδάκη. Συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή του Νομού, Χριστόδουλο Στεφανάδη, παρευρέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη τόσο στο Δήμο Δυτικής όσο και στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Ο υφυπουργός έκανε αναλυτική ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί και δρομολογούνται. Συζητήθηκε η ανάγκη εύρεσης τρόπου για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης, καθώς και η άρση των όποιων δυσλειτουργιών που αφορούν την αποζημίωση ενοικίου και την στεγαστική συνδρομή.

«Φτάσαμε το 80% των κατεδαφίσεων. Έχουν διατεθεί περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια μέσα από την αρωγή στους πολίτες της περιοχής, 2,3 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις, 7 εκ. ευρώ στον Δήμο Ανατολικής και 5 εκ. στο Δήμο Δυτικής ενώ για έργα που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα περίπου 13 εκ. ευρώ, ακολουθώντας πιστά την κατεύθυνση που έχουμε από τον πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να στηριχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το νησί της Σάμου για την επόμενη μέρα μετά το σεισμό», τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος.

Η επόμενη μέρα αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης με τους παραγωγικούς φορείς, καθώς εξετάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης της Σάμου και για το λόγο αυτό ο υφυπουργός ζήτησε από τους φορείς του νησιού να υπάρξουν προτάσεις για τους κλάδους που θα πρέπει να ενισχυθούν ώστε τα επόμενα 20 χρόνια να υπάρξει μια προοπτική ανάπτυξης και οικονομικής ευημερίας. Τέλος ο υφυπουργός επισκέφτηκε το τουριστικό λιμάνι Βαθέος και ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Πανουράκη, για το έργο που ολοκληρώνεται σύντομα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ