30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Προσωρινές συντάξεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τι λέει ο Χατζηδάκης

Προσωρινές συντάξεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τι λέει ο Χατζηδάκης

Για τις συντάξεις και την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην απονομή τους μίλησε το πρωί της Δευτέρας (1/3) στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Εργασίας. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των προσωρινών συντάξεων, όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 10 Μαρτίου. 

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται και ακόμα περισσότερο για να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Όπως τόνισε η παρέμβαση του υπουργείου βασίζεται σε δυο επίπεδα, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και την απλούστευση των διαδικασιών μέσω νομοθετικής παρέμβασης.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε επίσης ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΦΚΑ, μέχρι τις 10 Μαρτίου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις για την προσωρινή σύνταξη, με στόχο να αρχίσουν να καταβάλλονται πριν από το Πάσχα.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι θα μπουν και τα ΚΕΠ στη διαδικασία απονομής συντάξεων και τόνισε ότι έχει αποφασιστεί να δοθεί ένα μπόνους στους υπαλλήλους που εκδίδουν τις συντάξεις.

To άρθρο Προσωρινές συντάξεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τι λέει ο Χατζηδάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ