30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Εκτόξευση” κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, ευθύνες στη Μητρόπολη από τον Διοικητή του Γ.Ν. Μεσολογγίου

Αύξηση κρουσμάτων επταημέρου κατά 370% (!) καταγράφει η γειτονική Αιτωλοακαρνανία, με τον αριθμό επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τις 2 μέχρι τις 8 Μαΐου να ανέρχεται σε… 581.

«Τα κρούσματα έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες», ανέφερε (7/5) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και σημείωσε πως: «Η κατάσταση στο Μεσολόγγι καθώς και στις γύρω περιοχές, και θέλω να το τονίσω, όπως το Αγρίνιο και το Αιτωλικό, δείχνει εξαιρετικά ανησυχητική, με μεγάλη διασπορά, πολλές συρροές μέσα στην κοινότητα. Καλούμε τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Αγρινίου, όσο και της Καλύμνου, να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να επιμείνουν στην καθολική και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εκπτώσεις. Επαναλαμβάνω, η κατάσταση ειδικά στις δύο αυτές περιοχές είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαΐου προστέθηκαν 108 περιστατικά covid στον όμορο νομό, εκ των οποίων τα 53 εντοπίστηκαν στο Αγρίνιο και 21 στο Μεσολόγγι.

Την ίδια ώρα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρθηκε αναλυτικά στους παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση του ιικού φορτίου στην πόλη.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος, είχε προειδοποιήσει την δημοτική αρχή πως θα έπρεπε να προχωρήσουν σε περεταίρω ενίσχυση των περιορισμών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για να αποφευχθεί τυχόν έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή. Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε και σε συνδυασμό με την παράνομη λειτουργεία των καταστημάτων καφέ καθώς και τον συγχρωτισμό των πιστών στις εκκλησίες «το αποτέλεσμα ήταν αυτό το θλιβερό αποτύπωμα στην κοινωνία μας», υπογραμμίζει.

Δεν διστάζει, βέβαια, να επιρρίψει το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για τη διασπορά του κορονοϊού στους ιερείς της πόλης, αφού μετά το πέρας των εορτών αρκετοί εξ αυτών, καθώς και μοναχές και μέλη του προσωπικού των εκκλησιών διαγνώσθηκαν θετικοί στη νόσο της covid-19, ενώ το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου εργαζόταν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια, με τις εισαγωγές των ασθενών να αυξάνονται δραματικά. «Είναι απαραίτητο η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε ενέργειες και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης να εκδώσει συγκεκριμένη εγκύκλιο, αφού η Μητρόπολη δεν τηρεί τα μέτρα. Οι ιερείς σπάσανε ακόμη και ο ωράριο της Ανάστασης», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Περίπου στο 45% ανήλθε το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν στους πολίτες μετά το Πάσχα», αναφέρει και τονίζει ότι «τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν πιο αυστηρά» καθώς και ότι οι υπαίτιοι θα έπρεπε να ζητήσουν «δημόσια συγγνώμη».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ