3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η νανοτεχνολογία «εργαλείο» στην καθημερινότητα

Σε εξέλιξη είναι το Διεθνές Πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια διεθνούς παρουσίας και φέρνει στο επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Νανοτεχνολογία, τη Νανοϊατρική και τις εφαρμογές των οργανικών ηλεκτρονικών.

Στην ερώτηση για το εάν η νανοτεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση του εμφράγματος η απάντηση είναι ναι και τη δίνει μία ελληνική εταιρεία, η οποία χρησιμοποίησε νανοσωματίδια για την δημιουργία συσκευής που μπορεί να ανιχνεύσει τους δείκτες του εμφράγματος. 

Η συσκευή μπορεί να αποβεί σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις και είναι μία μόνο από τις εφαρμογές, που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής και παρουσιάζονται στο συνέδριο Nanotecnology 2023 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη. 

Το Nanotechnology 2023 συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια διεθνούς παρουσίας και φέρνει τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των παγκόσμιων τεχνολογικών εξελίξεων.

Στο πολυσυνέδριο παρουσιάζεται και το Κέντρο Aριστείας COPE-Nano, που λειτουργεί πλέον στη Θεσσαλονίκη.

Στο Διεθνές Πολυσυνέδριο για τις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και την Νανοιατρική, που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 8 Ιουλίου συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 1000 διεθνούς φήμης επιστήμονες και ερευνητές.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ