27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άγραφα / Τα Θεοφάνια στη Γέφυρα Τέμπλας. Αγιασμός υδάτων παρουσία του δημάρχου – Βούτηξαν τρεις στον Αχελώο (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Αγράφων, γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα τα Θεοφάνια, το πρωί του Σαββάτου, 6 Ιανουαρίου 2024.

Στη Δ.Ε. Ασπροποτάμου, η τελετή έγινε στη Γέφυρα Τέμπλας, παρουσία του Δημάρχου Αγράφων, κ. Αλέξη Καρδαμπίκη. «Βασική τελετουργία της ημέρας είναι ο Αγιασμός των Υδάτων με την Κατάδυση (Ρίψη) του Σταυρού που εμείς και φέτος πραγματοποιήσαμε σε πέντε πανέμορφα σημεία και στις πέντε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγράφων. Ένα από αυτά και η Τέμπλα που έχει για ακόμη μια χρονιά την τιμητική της!», έγραψε ο δήμαρχος, εκφράζοντας την ευχή «όλοι ας βρούμε τον τρόπο να φωτίσουμε πρώτα τη δική μας ζωή και μετά τη ζωή των άλλων, προσθέτοντας καλοσύνη, αγάπη και ευγένεια».

Στην Τέμπλα, παραβρέθηκαν, επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θωμάς Ευαγγελογιώργος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζαχαράκης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγράφων κα Αννέτα Κοτρώνα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαδήμος και οι Πρόεδροι κ.κ. Τριαντάφυλλος, Κολοκούρας, Πέτσας και Νταβαρίνος.

Στα νερά του Αχελώου βούτηξαν τρεις άνδρες και τον Σταυρό έπιασε ο κ. Θωμάς Νταβαρίνος, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ