27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Για πρώτη φορά στη λίμνη του Μικρού Χωριού, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια του Δήμου Καρπενησίου – Ο αγιασμός των υδάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη λίμνη που δημιουργήθηκε μόλις το 1963, μετά την καταστροφική κατολίσθηση του Μ. Χωριού, έγινε ο αγιασμός των υδάτων

Σε μια από τις νεότερες φυσικές λίμνες της Ελλάδας, στη λίμνη του Μικρού Χωριού, που δημιουργήθηκε μετά τη φονική κατολίσθηση του 1963, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια του Δήμου Καρπενησίου. Σε υψόμετρο 860 μέτρων, με τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης να καθρεφτίζονται στους επιβλητικούς βράχους, τελέστηκε για πρώτη φορά ο αγιασμός των υδάτων.

7λεπτο βίντεο

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά 11:30 το πρωί, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των επίσημων αρχών του τόπου και εκατοντάδων πολιτών, δημοτών και επισκεπτών όλων των ηλικιών.

Τρεις (3)… τολμηροί αψήφησαν τη χαμηλή θερμοκρασία των νερών της λίμνης και βούτηξαν για τον Σταυρό, με έναν 31χρονο από τη Μυτιλήνη να αποδεικνύεται ο πιο γρήγορος, λαμβάνοντας την ευλογία του επιχώριου ποιμενάρχη.

Μηνύματα για το νόημα και τους συμβολισμούς της ημέρας των Θεοφανίων απηύθυναν, με δηλώσεις τους στα Ευρυτανικά Νέα, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, η Βουλευτής Ευρυτανίας κα Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Χρήστος Κακαβάς, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Μικρού Χωριού, κ. Τάκης Φλέγκας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ