28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αθήνα / Και φέτος από την Ευρυτανία, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος – Έφθασε τα ξημερώματα και στήθηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/11

Ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (20/11), οι διαδικασίες για το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου ύψους 17 μέτρων, στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για έλατο ύψους περίπου 18 μέτρων που ήρθε από την Ευρυτανία και θα στολίζει την πρωτεύουσα την περίοδο των εορτών.

«Εφθασε και είναι από το Καρπενήσι! Ξεκινάμε να στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα», έγραψε στο Instagram ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Επί θητείας του, κάθε χρόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Συντάγματος ερχόταν από τα δάση της Ευρυτανίας.

Λίγο πριν τις 6 το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου· η βάση του θα ζυγίζει 25 τόνους και είναι κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πάνω στο έλατο, το οποίο είναι βάρους 5,5 τόνων, θα τοποθετηθούν 24.000 λαμπάκια, χαμηλής κατανάλωσης, ενώ μέσα στην ημέρα πρόκειται να ξεκινήσει και ο στολισμός του.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου φέτος θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη (23/11).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ