4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα / Χρυσοχοΐδης στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, στο Υγείας ο Άδωνης Γεωργιάδης – Όλες οι αλλαγές (vid)

Την επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (στη θέση του Γιάννη Οικονόμου που απομακρύνθηκε), τη μετακίνηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, αλλά και τη μετακίνηση της Δόμνας Μιχαηλίδου στη θέση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρώντας σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Θέση στην κυβέρνηση λαμβάνουν ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και η Ιωάννα Λυτρίβη ως υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ανέλαβε χαρτοφυλάκιο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ. Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού, οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης είναι οι εξής:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  • Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
  • Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

  • Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

  • Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

  • Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ