4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανύψωση αερόστατων στο Λεωνίδιο Αρκαδίας το Μ. Σάββατο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου Νότιας Κυνουρίας, με αφορμή το Πάσχα, όπου κυριαρχούν οι δράσεις με τα αερόστατα.

Τα μεσάνυχτα, του Μεγάλου Σαββάτου, σ’ όλους τους ναούς θα γίνει η τελετή της Ανάστασης. Θα καούν αφανοί και θα ανυψωθούν τα αερόστατα ακριβώς τα μεσάνυχτα.

Θα ακολουθήσει η λειτουργία της Ανάστασης.

Οι εκδηλώσεις

Μεγάλο Σάββατο

Στις 10.30 π.μ., στον προαύλιο χώρο της Φάμπρικας, θα πραγματοποιηθεί η ειδική εκδήλωση με τίτλο «Το μήνυμα του αερόστατου».

Ειδικά κατασκευασμένα αερόστατα, μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτά της Αναστάσεως, θα υψωθούν στον ουρανό και θα μεταφέρουν τα μηνύματά τους από τον ουρανό του Λεωνιδίου σε όλη την Ελλάδα.

Κυριακή του Πάσχα

Στις 11:00, στον Κήπο του παλαιού Δημαρχείου, θα λειτουργήσει η ψησταριά του Δήμου και θα προσφερθούν στους δημότες και τους επισκέπτες λαμπριάτικα εδέσματα.

Το απόγευμα, στις 7, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου θα γίνει η Τελετή της Αγάπης, όπου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο και στην τσακώνικη διάλεκτο.

Θα επακολουθήσει χορός με Τζουμπελούδες και Φουστανελάδες, από το χορευτικό Λεωνιδίου. Θα προσφερθούν παραδοσιακές δίπλες και θα ανυψωθούν αερόστατα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ