2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών, λόγω επιπλοκών της covid, ο Σωτήρης Π. Βλάχος, από το Καρπενήσι – Επιστολή από την έντυπη έκδοση

“Με αισθήματα θλίψεως και στενοχώριας, πληροφορηθήκαμε την αναγγελία του θανάτου του εκλεκτού συμπολίτη μας Σωτήριου Παν. Βλάχου, σε ηλικία 65 ετών, λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν στην υγεία του από τον κορονοϊό και μετά από νοσηλεία ενός μηνός, ενώ ήταν εμβολιασμένος.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Καρπενήσι το 1957, όπου διέμεινε έως το 1975. Ήταν άριστος μαθητής και υπήρξε ο πρώτος συμπατριώτης μας που πέτυχε στην Α.Σ. Μεταλλειολόγων Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, τελειώνοντας το, ακριβώς σε πέντε χρόνια.

Υπηρέτησε στο Κέντρο Ερευνών Αεροπορίας και στη συνέχεια εργάστηκε στη βιομηχανία Χάλυβος για 15 χρόνια. Εκπροσώπησε την Ελληνική Βιομηχανία στη SERDEC (ανώτατη επιτροπή της Ε.Κ.Α.Χ.) από το 1990 μέχρι τη λήξη της (2002). Απέκτησε Διδακτορικό με “Άριστα” από τη Α.Σ. Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και έκανε παιδαγωγικές σπουδές στην ΠΑΤΕΣ/ΑΣΠΑΙΤΕ. Παράλληλα απεφοίτησε από το Μαθηματικό του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Από το 1994 διορίστηκε στο ΥΠΕΠΘ, Β/θμια εκπαίδευση ως καθηγητής, στη συνέχεια Διευθυντής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων της Κ.Υ. του ΟΕΕΚ/ΥΠΕΠΘ (σήμερα ΕΟΠΠΕΠ) και ως Διευθυντής στο 4ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, το οποίο ανέπτυξε ως ένα από τα καλύτερα Γυμνάσια της Αθήνας.  Ανέπτυξε σπουδαίο Συγγραφικό και Ερευνητικό έργο εκδίδοντας πολλά βιβλία επιστημονικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος. Δημοσίευσε άρθρα και μελέτες σε έγκριτα περιοδικά της παγκόσμιας τεχνικής και επιστημονικής κοινότητας. Συμμετείχε σε προγράμματα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης, καθώς σε σεμινάρια και σε συνέδρια.

Ο Σωτήρης Βλάχος ήταν ένας σεμνός, πράος, διακριτικός, κόσμιος άνθρωπος, με ακέραιο και ταπεινό χαρακτήρα. Ήταν αυτοδημιούργητος, με υψηλό δείκτη ευφυίας. Με επίπονη και επίμοχθη εργασία, με τιμιότητα, “με το σταυρό στο χέρι”, πέτυχε ότι πέτυχε. Ότι έκανε το έκανε δυνατά. Ήθελε πάντα το καλύτερο και δεν συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο.

Ήταν το καμάρι του πατέρα του Παναγιώτη, που έφυγε πριν από λίγα χρόνια από τη ζωή, και της μητέρας του Αγγελικής, που καλείται να σηκώσει το βαρύ πένθος της ευρισκόμενη σε μεγάλη ηλικία, καθώς και της οικογένειάς της αδελφής του Μαρίας με τα ανίψια του.

Με την γυναίκα του Μαρίνα απέκτησαν δυο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Αγγελίνα, που είναι φοιτητές του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

Εκφράζοντας τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του θέλω να παρακαλέσω τον Θεό και να προσευχηθώ με όλους εσάς τους συμπολίτες μου που τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν, καλό παράδεισο!

Αγαπητή μου Μαρίνα. Εκφράζοντας τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια, θέλω να σταθείς δυνατά, να έχεις το κουράγιο να σηκώσεις το βαρύ πένθος από τον χαμό του συζύγου σου και να στηρίξεις τα παιδιά σου που έχουν ακόμη την ανάγκη σου.

Αγαπημένε μας Σωτήρη, θα είσαι πάντα στις καρδιές μας και να είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης, που θα σε σκεπάζει.

Καλό σου ταξίδι.

Ο φίλος σου

Βασίλης Θεοδωρόπουλος“.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας την Τρίτη 1/2/2022 και ώρα 10:00πμ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ