3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Από την Άμπλιανη Ευρυτανίας η ηλικιωμένη που δώρισε ασθενοφόρο αξίας 67.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου – Τι δηλώνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο ασθενοφόρο παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, χάρη στη δωρεά μιας συνταξιούχου αγρότισσας με ευρυτανική καταγωγή

Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο αξίας 67 χιλ. ευρώ προστέθηκε στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου και αποτελεί δωρεά μίας ηλικιωμένης γυναίκας, της Αθηνάς Παπαχρήστου, με καταγωγή από το χωριό Άμπλιανη Ευρυτανίας.

«Χρειάστηκε πολλές φορές η διακομιδή μου στο νοσοκομείο της Πάτρας. Συνήθως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και μια φορά που υπήρξε, αυτό έπαθε… βλάβη στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και μετακινήθηκα με ταξί. Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα ασθενοφόρο και να το διαθέσω στο νοσοκομείο για να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μου» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η κυρία Παπαχρήστου. Το όχημα το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί ειδικά για τη διακομιδή διασωληνωμένων περιστατικών.

Η συνταξιούχος αγρότισσα δώρισε το ασθενοφόρο υπό τον όρο ότι θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου, ενώ η δεύτερη προϋπόθεση που ζήτησε χαριτολογώντας είναι, όταν το συγκεκριμένο ασθενοφόρο διέρχεται έξω από το σπίτι της… να χτυπά τη σειρήνα!

ΦΩΤΟ / messolonghinews.gr

Στη συγκινητική εκδήλωση που έγινε το πρωί της Πέμπτης (23//11) στο Μεσολόγγι, παραβρέθηκε και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. «Ευχαριστούμε θερμά την κα Παπαχρήστου για τη δωρεά της η οποία ενισχύει τον στόλο των νέων ασθενοφόρων της 6ης ΥΠΕ. Τα νέα ασθενοφόρα της 6ης ΥΠΕ που έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα τα 30, δυναμώνουν το σύστημα της δημόσιας υγείας και το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, όπου κι αν βρίσκονται», τόνισε ο κ. Καρβέλης.

Παρόντες στην εκδήλωση παραλαβής του ασθενοφόρου ήταν, μεταξύ άλλων, η Επιμελήτρια του ΕΚΑΒ Πάτρας, Αγγελική Κανελλοπούλου, η Διοικήτρια του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Ελένη Φιλιπποπούλου, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, εργαζόμενοι του νοσοκομείου καθώς και οι διασώστες του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου.

ΦΩΤΟ / messolonghinews.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ