4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Α. Δεσποτόπουλος για φρεγάτα Ύδρα: Πολύ σημαντική η παρουσία μας στην περιοχή – Προασπίζει τα ελληνικά συμφέροντα

Την εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα σε ένα επεισόδιο αποτροπής επίθεσης από UVAS των Χούθι της Υεμένης σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στον κόλπο του Άντεν, σχολίασε στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤΝews o διεθνολόγος Aλέξανδρος Δεσποτόπουλος τονίζοντας ότι με την αποστολή της στην επικίνδυνη περιοχή «υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα».

«Τα drones αυτά είναι το πρώτο στάδιο στην επιχειρησιακή δράση των Χούθι που τα στέλνουν πρώτα για να ελέγξουν την κατάσταση, να δουν αν κάποια εμπορικό πλοίο προστατεύεται και μετά χτυπούν» είπε ο κ. Δεσποτόπουλος εστιάζοντας στην «πολύ σημαντική» παρουσία της ελληνικής φρεγάτας και του πληρώματος.

Μιλώντας για τον διττό ρόλο που έχει το πλήρωμα της φρεγάτας Ύδρα στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Ασπίδες» τόνισε ότι πρωτίστως «υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα». Επιπλέον, όπως είπε «μην ξεχνάμε ότι ο στόλος παγκοσμίως κυριαρχείται από Έλληνες. Και δεύτερον, προασπίζει το εμπόριο της χώρας μας».

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο κ. Δεσποτόπουλος στους παρουσιαστές της εκπομπής, Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, ένα πολύ μεγάλο μέρος της διακύμανσης των τιμών, από το πετρέλαιο και του φυσικό αέριο μέχρι την τιμή των τροφίμων, επηρεάζεται άμεσα από αυτά που κάνουν οι Χούθι στην Υεμένη και στην ευρύτερη περιοχή.

«Πιέζουμε την Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή γεωπολιτική στρατηγική, μια κοινή αμυντική στρατηγική. Δεν μπορεί εμείς να μην είμαστε μπροστάρηδες σε τέτοιες πρωτοβουλίες όταν πιέζουμε την Ευρώπη να αποκτήσει έναν κοινό αμυντικό βραχίονα και να λαμβάνει τέτοιες δράσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διεθνολόγος.

Σχετικές ειδήσεις:

Κόλπος του Άντεν: H φρεγάτα Ύδρα έβαλε εναντίον δύο UAVs, κατέρριψε το ένα – «Επιχείρηση Ασπίδες»: Αποτελεσματική ενέργεια

«Βάρδια»: Ο Γρηγόρης Ρέντης, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ για τους μισθοφόρους στον Κόλπο του Άντεν, μιλάει στην ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ