1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Α. Λεβαντής: Να συμμορφωθούν τα Νοσοκομεία με τον νόμο για τις δευτερογενείς διακομιδές

Την αγωνία του να βρεθεί λύση από τις διοικήσεις των νοσοκομείων για τις δευτερογενείς διακομιδές, ώστε να εξυπηρετούν οι μονάδες ΕΚΑΒ της χώρας και ιδιαίτερα των νησιών τα επείγοντα περιστατικά, εκφράζει για μια ακόμα φορά μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επικουρικών Διασωστών ΕΚΑΒ, Αντρέας Λεβαντής.

‘’Υπάρχει νόμος του κράτους από πέρυσι’’ εξήγησε ο κ Λεβαντής, με τον οποίο, όπως είπε: ’’οι δευτερογενείς διακομιδές έχουν ανατεθεί στα νοσοκομεία, όμως, δυστυχώς, μέχρι τώρα αυτά δεν συμμορφώθηκαν, όπως αυτό της Καλύμνου, ώστε να καλυφθούν τα κενά και οι μονάδες του ΕΚΑΒ να εξυπηρετούν τα επείγοντα, καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό’’.

‘’Δώσαμε’’ σημείωσε χαρακτηριστικά ‘’δυο διορίες στη διοίκηση του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου που έχουν ήδη εκπνεύσε,ι όμως, δεν έχουμε ανταπόκριση. Εμείς, παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε, όμως με πολύ άγχος, όταν ήδη η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και όταν από 1η Ιανουαρίου 2024 το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να σταματήσουν να συνεισφέρουν έργο οι στρατιωτικοί.’’

Να σημειωθεί ότι μόνο το Νοσοκομείο Ρόδου έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτικό ασθενοφόρο, για να διενεργούνται οι δευτερογενείς διακομιδές.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επικουρικών Διασωστών μίλησε για πάγιες και διαρκείς ανάγκες που οφείλει να αναγνωρίσει και να παραδεχθεί το υπουργείο και να προχωρήσει σε προσλήψεις, όπως έγινε με τη Πυροσβεστική υπηρεσία και το «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ χαρακτήρισε “παράδοξο να προβλέπεται στην τελευταία προκήρυξη το 80% των θέσεων να καλύπτεται από ειδικές κατηγορίες, με αποτέλεσμα πολλοί επικουρικοί να μένουν εκτός”.

Ο κ Λεβαντής χαρακτήρισε, ακόμη, “το λιγότερο άστοχο να μένουν εκτός προκήρυξης που τρέχει τώρα, πολλά νησιά, όπως η Τήνος και η Κάλυμνος, παρόλο που αντιμετωπίζουν, όπως υποστήριξε, τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης στα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

‘’Καμία προκήρυξη δεν θα βοηθήσει παρά μόνο αν γίνει αορίστου ‘’τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ‘’προκήρυξη μόνιμου προσωπικού έχει να γίνει από το 2018’’.

Παράλληλα, θεώρησε “απαξιωτικό να μένει αναπάντητο το αίτημα του Συλλόγου, που έχει υποβληθεί εδώ και τρία χρόνια στο αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει το οργανόγραμμα του ΕΚΑΒ για να εντοπιστούν επακριβώς οι ελλείψεις πανελλαδικά”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ