26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γεγονός η “ΣΚΑΠΑΝΗ Α.Ε.”. Σπανός, Σουλιώτης, Τασιός, υπέγραψαν την ίδρυση του νέου οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς

Με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας ιδρύθηκε ο νέος οργανισμός της Περιφέρειας για την ενίσχυση και στήριξη των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Ο νέος οργανισμός θα καλύψει το κενό που υπάρχει στη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών σε πολλούς δήμους της περιφέρειας και θα ενισχύσει το έργο τους.

Οι βασικοί σκοποί του οργανισμού θα είναι η ωρίμανση και εκτέλεση μελετών για έργα υποδομής, η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής επάρκειας των Δήμων, μέσω της επιστημονικής, συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης, η διαχείριση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, η υλοποίηση κοινωνικών και αναπτυξιακών μελετών.

Τρεις είναι οι μέτοχοι: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός  και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, πρόεδρος της οποίας είναι ο  Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης.

ΣΠΑΝΟΣ: “Πιάνουμε στα χέρια μας την… ΣΚΑΠΑΝΗ!”

Ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός ανακοίνωσε την υπογραφή της σύστασης του νέου οργανισμού με το εξής σχόλιο:

“Συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Καρπενησίου και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων – ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Σουλιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας και Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, Αριστείδη Τασιό, και συνυπογράψαμε, ως εκπρόσωποι των τριών μετόχων, ενώπιον συμβολαιογράφου, τη σύσταση του νέου μας αναπτυξιακού οργανισμού “ΣΚΑΠΑΝΗ Α.Ε.”. Θα ακολουθήσει σύντομα η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου, ώστε το νέο “παιδί” της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων μας, να ξεκινήσει να λειτουργεί στην υπηρεσία της Ανάπτυξης του τόπου μας!”.

Η «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ» θα διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, εκ των οποίων τα επτά μέλη θα προέρχονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που θα κατέχει το 80% των μετοχών. Από έναν εκπρόσωπο θα ορίσουν η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και το ΠΤΑ, μετά τη λήψη σχετικών αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων.

Ήδη τα επτά από τα 9 μέλη έχουν οριστεί με παλαιότερη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης αναμένεται να οριστούν και τα δύο μέλη, ένα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και ένα από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Τα επτά μέλη του Π.Σ. είναι τα εξής: Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Κωνσταντίνος Καραγιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι συνδυασμών της μειοψηφίας Χρήστος Δούρος, Γιώργος Σκούρας και Κατερίνα Μπατζελή. Οι πολίτες Αλέκος Στάικος και Ιωάννης Σαλταγιάννης.

Κατά τη διαδικασία σύστασης του νέου οργανισμού στον οργανόγραμμα της περιφέρειας, από το περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίασε το καλοκαίρι του 2021 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη σύσταση του οργανισμού, η παράταξη του Δημήτρη Αναγνωστάκη «Στερεά… Υπεροχής» καταψήφισε τον νέο αναπτυξιακό οργανισμό της Περιφέρειας.

Από τα Κέδρα μέχρι τη Σκύρο

Ο διακριτικός τίτλος “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ” προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος εξήγησε ότι: “Βγαίνει από τα ακρότατα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Σκύρο, Κέδρα, Αρτοτίνα, Πράσινο, Αμυγδαλιά, Νέο Μοναστήρι, η οποία είναι ομολογουμένως μια Ηρώων γη!”

“Επιθυμούμε να καταδείξουμε την προσοχή που δίνουμε σε κάθε γωνιά της στερεοελλαδίτικης γης. Η δε σκαπάνη, συμβολίζει τόσο την ανάπτυξη μέσα από τα τεχνικά έργα, όσο και την αρχαιολογική σκαπάνη που φέρνει στο φως τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου μας!”.

Μετά την απόφαση σύστασης του Οργανισμού, ο Περιφερειάρχης τόνισε: “Προχωράμε δυναμικά, με σταθερό συνοδοιπόρο τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Η “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ” θα αποτελέσει το νέο στρατηγικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας μας, προορισμένο να υπηρετήσει τους μικρούς και μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους της Στερεάς Ελλάδας και των πολιτών της”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ