27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γιορτές Δάσους 2022 / Με τους ΟΝΙRAMA η συναυλία του καλοκαιριού στο Καρπενήσι. Όσα ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων

από την έντυπη έκδοση

Με το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουλίου, άνοιξε η αυλαία των Γιορτών Δάσους 2022, εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και δεκαετίες στο Καρπενήσι και τα χωριά του. Ο Δήμος Καρπενησίου και η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ προσκαλούν ντόπιους και επισκέπτες σε ένα 40ήμερο με ανταμώματα, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις, επετείους μνήμης, αθλητικά γεγονότα, βραδιές γαστρονομίας, παιδικά έργα κ.α.

Το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων επιβεβαιώθηκε και έτσι, η καθιερωμένη, μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου θα διεξαχθεί το βράδυ της 14ης Αυγούστου 2022 (ημέρα Κυριακή) με προσκεκλημένους τους Onirama, γνωστό ελληνικό pop-rock συγκρότημα με frontman τον Θοδωρή Μαραντίνη. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2000 και μερικά από τα πιο γνωστά της τραγούδια είναι τα: Κλείσε Τα Μάτια, Αχ Να Σε Ξέχναγα, Δύσκολος Καιρός Για Πρίγκιπες, Πού Ήσουν Χθες κ.α.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει, φυσικά, και η διοργάνωση Μποτσάρεια 2022, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου. Όπως έχει ήδη καταγραφεί σε ρεπορτάζ της εφημερίδας, η 1η ημέρα θα περιλαμβάνει πομπή συλλόγων και φιλαρμονικών στο κέντρο του Καρπενησίου, ενώ τη 2η ημέρα το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο Κεφαλόβρυσο, με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της μάχης όπου έπεσε νεκρός ο Μ. Μπότσαρης.

Θεσμό αποτελεί και η συναυλία υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου στους Κορυσχάδες. Για φέτος προγραμματίζεται μουσική παράσταση με την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Alex Sid και τον ηθοποιό Γιάννη Βασιλώττο («Αγριες Μέλισσες»). Μια από τις εκδηλώσεις που λόγω της πανδημίας ματαιώθηκαν τα δύο προηγούμενα έτη ήταν το στριτ πάρτι στην οδό Ζηνοπούλου· φέτος θα επιστρέψει στο πρόγραμμα και θα διοργανωθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου με τη γνωστή συνταγή (μουσική από ντι τζέι, ποτά από τα καταστήματα κ.α.).

Ο δήμος έχει εντάξει στο πρόγραμμα και το παζάρι του Προφήτη Ηλία, που επιστρέφει από το Σάββατο 30 Ιουλίου, έπειτα από απουσία δύο ετών. Εξάλλου, για το Σαββατοκύριακο 30-31/7 προγραμματίζεται διήμερο αφιέρωμα στη μνήμη του Αθανασίου Καρπενησιώτη, με εκδηλώσεις στο Καρπενήσι και τη γενέτειρά του, το χωριό του Αγ. Ανδρέα.

Στο Καρπενήσι θα παρουσιαστούν και θεατρικά έργα και, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει το έργο «Ο κατά φαντασία ασθενής», που θα ανέβει στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης στις 21 Αυγούστου, από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Θα έχει προηγηθεί η παράσταση «Το Τάβλι», από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στις 17 του ίδιου μήνα. Πολλές θα είναι στη διάρκεια του καλοκαιριού και οι παιδικές θεατρικές παραστάσεις, που θα ανέβουν στο Καρπενήσι και τα χωριά.

Στις 28/7 θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι η ποδηλατοδρομία ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ και την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί συναυλία από τον σύλλογο Αγώνα Ζωής. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και παρουσιάσεις βιβλίων Ευρυτάνων συγγραφέων, όπως και εκδηλώσεις γαστρονομίας, εικαστικά δρώμενα, επέτειοι μνήμης κ.ο.κ. Εξάλλου, μουσικές βραδιές προγραμματίζονται στα περισσότερα από τα χωριά του Δήμου Καρπενησίου, από το τρίτο 10ήμερου του Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

Στην αθλητική ατζέντα του καλοκαιριού, βρίσκουμε τον 10ο Ευρυτάνειο Δρόμο στο Κρίκελλο (30 Ιουλίου), τα Παραποτάμια 2022 με τερματισμό στον Πρόδρομο (7 Αυγούστου), τον Μυρίκειο Δρόμο (13 Αυγούστου) κ.α. Τέλος, πολλές και ποικίλες θα είναι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών του δήμου. Από τον Προυσό μέχρι τη Φουρνά, οι άνθρωποι των συλλόγων θα υλοποιήσουν ενδιαφέροντα δρώμενα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΔΑΣΟΥΣ 2022

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ