19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Καρπενησίου: 50.000€ για την τουριστική προβολή του 2021. Πώς αναλύεται η δαπάνη που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

Ιδιαίτερη και απρόβλεπτη προμηνύεται (και) η νέα χρονιά στον τομέα του τουρισμού, καθώς η εν εξελίξει υγειονομική κρίση επιβάλλει νέα δεδομένα και αναπροσαρμόζει προγραμματισμούς. Οι τοπικοί φορείς, ωστόσο, οφείλουν να καταστρώνουν πλάνα εξωστρέφειας και, προς αυτή την κατεύθυνση, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου ενέκρινε το ετήσιο σχέδιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2021.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου που συνεδρίασε διά περιφοράς -λόγω των μέτρων για την πανδημία- τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου (18:00).

Το τουριστικό πλάνο του 2021 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ψήφοι 14 υπέρ, 13 κατά) και το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στις 50.000 ευρώ, όσα δηλαδή ξοδεύτηκαν και το 2020. Ο «κορμός» των δράσεων διατηρείται ίδιος και μόνο στις εκάστοτε δαπάνες παρατηρούνται αυξομειώσεις. Η μείζονα αντιπολίτευση καταψήφισε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «μη ύπαρξη στρατηγικού σχεδίου» και ζήτησε την πρόσληψη στελέχους για την πιο αποτελεσματική προώθηση-διαφήμιση του δήμου Καρπενησίου (διαβάστε εδώ)

Πώς αναλύεται το ποσό

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου, κα Ευδοξία Κονιαβίτη, στην εισήγησή της, ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της αποδοτικότερης προβολής του δήμου Καρπενησίου και των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για το 2021 και η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, μέσα από την ενίσχυση της παρουσίας του δήμου τόσο στις υπάρχουσες, όσο και σε νέες αγορές, εξειδικεύοντας το τουριστικό προϊόν σε ομάδες πληθυσμού που ταξιδεύουν εκτός αιχμής, ώστε να επεκταθεί περαιτέρω το επισκέψιμο διάστημα. Οι βασικοί άξονες του προγράμματος έχουν να κάνουν με την ανάδειξη και προβολή των τουριστικών πόρων που υπάρχουν στον δήμο, αλλά και την ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση και οργάνωση της τοπικής κοινωνίας για την επίτευξη των στόχων.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να δοθούν 8.000 ευρώ για την παραγωγή, εκτύπωση και επανεκτύπωση εντύπων και διαφημιστικού υλικού, όπως φυλλάδια για τα Μουσεία Κορυσχάδων και Βουνού, χαρτών κ.ο.κ.· το αντίστοιχο κόστος για το 2020 ανήλθε στις 12.000 ευρώ περίπου.

Ακόμη, προβλέπονται διαφημιστικές καταχωρήσεις, όπως για παράδειγμα προβολή σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, στο διαδίκτυο, καθώς και σε έντυπα μέσα, με το κόστος να φτάνει τις 10.000 ευρώ· πέρυσι είχαν δαπανηθεί 7.000 ευρώ.

Αυξημένος κατά 2.500 ευρώ θα είναι ο προϋπολογισμός για τη φιλοξενία τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων που σχετίζονται με την προώθηση του τουρισμού, καθώς θα δοθούν 4.000 ευρώ.

Στις δράσεις που προγραμματίζονται για το νέο έτος είναι και η παραγωγή διαφημιστικού προωθητικού υλικού με το λογότυπο του δήμου, αναμνηστικών και διαφημιστικών δώρων, ύψους 5.000 ευρώ. Ενδεικτικά, προβλέπονται USB flash ‘φορτωμένα’ με υλικό, στυλό, τσάντες, μπλούζες, κ.α.

Ακόμη, 8.000 ευρώ θα δοθούν για τη συμμετοχή σε εκθέσεις και ανεξάρτητες προωθητικές ενέργειες, όπως περίπτερα σε πλατείες πόλεων και εμπορικά κέντρα, διαφημίσεις σε κτήρια κ.ο.κ., ενώ 3.000 ευρώ θα διατεθούν για τη διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων για την ενημέρωση και εκπαίδευση των επιχειρηματιών τουρισμού του δήμου.

Ποσό που φτάνει τις 6.000 ευρώ προγραμματίζεται να δοθεί για δίκτυα πληροφόρησης. Η δράση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δημιουργία θεματικών βίντεο που θα προβάλλουν δραστηριότητες και εκδηλώσεις του δήμου, καθώς επίσης και δημιουργία ψηφιακής εικονικής περιήγησης VR360° για συσκευές κινητών (smartphones) και υπολογιστές ή tablets, η οποία θα περιλαμβάνει σφαιρικές εικόνες και βίντεο υψηλής ανάλυσης των σημαντικότερων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος του δήμου, που θα παρέχουν τη δυνατότητα στον χρήστη να επισκεφθεί εικονικά και να περιηγηθεί στα επιλεγμένα αξιοθέατα σε μια σφαιρική απεικόνιση 360 μοιρών. Περιλαμβάνεται ακόμη και η αγορά 3D γυαλιών που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα από τους επισκέπτες σε μια έκθεση που θα συμμετάσχει ο δήμος για την προβολή της Ψηφιακής Εικονικής Περιήγησης VR360° του.

Τέλος, ακόμη 6.000 ευρώ θα δοθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης του δήμου με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Η δράση αφορά την από κοινού υλοποίηση ενεργειών τουριστικής προβολής, εκδηλώσεων και δράσεων προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος και τη συμμετοχή σε προγράμματα, που αποσκοπούν στην τουριστική και ως εκ τούτου οικονομική ανάπτυξη των περιοχών των συμβαλλομένων φορέων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ