3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες για οπαδική βία – 158 ονόματα στη δικογραφία που ξεπερνάει τις 3.000 σελίδες

Την πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναμένεται να περάσουν νωρίς σήμερα το πρωί, γύρω στις 08:00 οι 64 συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, αλλά και σε άλλα περιστατικά συμπλοκής οπαδών πριν μεταβούν στην Ευελπίδων. Όπως έχει γίνει γνωστό οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Από τα 64 πλέον άτομα που έχουν συλληφθεί, τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πολλά από αυτά σε 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας. «Είναι ίσως η μεγαλύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για υπόθεση οπαδικής βίας» ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του EΡΤΝews, Kώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος εστίασε στην μεθοδική δουλειά που έκαναν οι αστυνομικοί οι οποίοι συγκέντρωσαν στοιχεία για 158 ονόματα στην δικογραφία που ξεπερνάει τις 3.000 σελίδες.

Οι 64 συλληφθέντες κρατούνται στην ΓΑΔΑ και αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ωστόσο ο «πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκανς», ο ηγετικός πυρήνας, ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές 5 άτομα φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που αναμένονται.

Τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους κατάφεραν μέσα την μυστική έρευνα εδώ και τέσσερις μήνες να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέσα από σημαντικά ευρήματα κυρίως από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τουλάχιστον 64 συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση – Αναφορές για δράση σε Αττική, Βόλο και Γιάννενα

ΕΛ.ΑΣ.: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη εμπλέκεται στη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη – 60 συλλήψεις

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Ηθικός αυτουργός προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό κι εντοπίστηκε στα Γιάννενα

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες – 57 συλλήψεις έως τώρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ