27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Εκεί που τα δάση μιλούν”. Συνεργατικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ΔΙΕΚ Καρπενησίου & Μεσολογγίου

Το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου και το ΔΙΕΚ Καρπενησίου διοργανώνουν το διήμερο, 3-4 Ιουνίου 2022, συνεργατικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Καρπενήσι, με συμμετοχή των καταρτιζόμενων. Στις δραστηριότητες θα συμμετέχουν εκπαιδευόμενοι από τις ειδικότητες:

Τεχνικός Δασικής Προστασίας (Δ’ εξ.) του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Τεχνικός Δασικής Προστασίας (Β’ εξ.) του ΔΙΕΚ Καρπενησίου

Συνοδός Βουνού (Δ’ εξ.) του ΔΙΕΚ Καρπενησίου

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι διαδρομές στα μονοπάτια έχουν οργανωθεί και θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, με έδρα το Καρπενήσι, ενώ σημαντική είναι η συνδρομή του Δήμου Καρπενησίου που θα διαθέσει διαμονή και σίτιση στον χώρο της Μαθητικής Εστίας. Στο Καρπενήσι αναμένονται 15 άτομα από το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, την 1η ημέρα (3/6) θα γίνει, αρχικά, επίσκεψη στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου και συνάντηση με τη Διευθύντρια κα Βασιλική Καλτσή και τους καταρτιζόμενους των ειδικοτήτων, για να ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο Βουνού. Εν συνεχεία οι επισκέπτες θα βρεθούν στο Τμήμα Δασολογίας & ΔΦΠ, όπου θα γίνει ξενάγηση στα ερευνητικά εργαστήρια και παρουσίαση σχετική με την ειδικότητα, από τους καθηγητές Γεώργιο Φωτιάδη και τον Ευστράτιο Αϊδινίδη. Για το απόγευμα της ίδιας ημέρας σχεδιάζεται διαδρομή και εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Βελούχι, με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Φωτιάδη, καθώς και περιήγηση στο Κεφαλόβρυσο.

Το Σάββατο (4/6) ξεχωρίζει η επίσκεψη στη Μαύρη Σπηλιά του Προυσού, όπου με τη συμμετοχή της ειδικότητας “Συνοδός Βουνού” του ΔΙΕΚ Καρπενησίου θα πραγματοποιηθεί διάσχιση Via Ferrata.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ