4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκλογές / Το Σάββατο, 17 Ιουνίου, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Καρπενήσι – Ποιος ο κεντρικός ομιλητής

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συγκέντρωσε ποσοστό 7,23%, λαμβάνοντας 425.000 ψήφους και εκλέγοντας 26 βουλευτές, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ πολύ ικανοποιημένα δηλώνουν και τα στελέχη του ΚΚΕ στην Ευρυτανία, όπου επιτεύχθηκε διπλασιασμός των ποσοστών

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, τα στελέχη του τοπικού ΚΚΕ προχώρησαν σε εκ βάθρων ανανέωση του ψηφοδελτίου στην Ευρυτανία και δικαιώθηκαν. Το 2019, το ΚΚΕ είχε λάβει 398 ψήφους και ποσοστό 2,79%, ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα είχε κινηθεί και στις εθνικές εκλογές του 2015. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, το ΚΚΕ έλαβε στη μονοεδρική της Ευρυτανίας ποσοστό 5,48% και 747 ψήφους, διπλασιάζοντας την προ 4ετίας δυναμική του. Η αύξηση σε ποσοστό και ψήφους αποτελεί επιστέγασμα της συμπόρευσης των κομμουνιστών με τον λαό για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός, λένε τα στελέχη του τοπικού ΚΚΕ και σταχυολογούν διεκδικήσεις για ζητήματα όπως το αυξημένο κόστος θέρμανσης και μετακίνησης, η υποστελέχωση των δομών υγείας, οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι κ.α.

Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, το ΚΚΕ προσδοκά διατήρηση -ει δυνατόν και αύξηση- των ποσοστών του στην Ευρυτανία. «Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες ψηφοφόρους μας στην Ευρυτανία, για τη θεαματική άνοδο των δυνάμεών μας στις εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023. Η ψήφος σε εμάς, παρακαταθήκη για τις ημέρες που έρχονται, δύναμη για τους πολλούς και ευθεία βολή στη βολή των ισχυρών. Για τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση προς όφελος του λαού. Τιμάμε την εμπιστοσύνη τους, παίρνουμε δύναμη από τους υποστηρικτές μας και συνεχίζουμε», αναφέρει ο δικηγόρος Κώστας Πάζιος, που αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους για το ΚΚΕ στην Ευρυτανία στις πρόσφατες εκλογές. Έλαβε 270 σταυρούς, έναντι 173 της Χαράς Δεσκουράκη και 105 του Θανάση Παππά.

«Στις 25 του Ιούνη αυτό που θα μετρήσει είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και την στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει», δηλώνει ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αυτό που έλεγε προεκλογικά το ΚΚΕ, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, είναι σήμερα κατανοητό και αποδεκτό από περισσότερους. Σήμερα το εκβιαστικό δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, κυβέρνηση ΝΔ ή προοδευτική διακυβέρνηση έχει καταρρεύσει μαζί με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που, ως πολιτικό κόμμα, με τη στάση του και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, “ξέπλυνε” την πολιτική της ΝΔ και τελικά την τροφοδότησε και με δεκάδες χιλιάδες ψήφους», πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Συγκέντρωση στο Καρπενήσι

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ ενόψει της επερχόμενης κάλπης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ