28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκτεταμένη διασπορά covid στη Δαφνούλα Αγράφων, τη συνδρομή της πολιτείας ζητά ο Καρδαμπίκης

Οι φόβοι επαληθεύτηκαν και το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στη Δαφνούλα του δήμου Αγράφων εντόπισε μεγάλη διασπορά κορονοϊού. Από τα 70 τεστ που έγιναν το πρωί της Δευτέρας (8/3), τα 10 είναι θετικά -8 στη Δαφνούλα και 2 στον συνοικισμό Τσιρνόκα. Η θετικότητα ανέρχεται στο πολύ υψηλό 14%. Τα θετικά τεστ δεν περιλήφθηκαν στα σημερινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Για τον λόγο αυτό, τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ ζητά, με έγγραφό του προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Τασιό, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης. Πιο συγκεκριμένα, σε σχετικό έγγραφο αναφέρεται :

«Η επιδημιολογική σάρωση που έγινε στην Τοπική Κοινότητα Νέου Αργυρίου και πιο συγκεκριμένα στον οικισμό Δαφνούλας, αποτύπωσε εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού. Για την αντιμετώπιση της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης και της προστασίας των πολιτών, αιτούμαστε να εισηγηθείτε την συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης και του ΕΟΔΥ προκειμένου να περιχαρακωθεί η επέκταση των κρουσμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι στη Δαφνούλα είχαν ανιχνευθεί τις προηγούμενες ημέρες αρκετά κρούσματα και μάλιστα, ελήφθη απόφαση να κλείσουν για δύο εβδομάδες το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Συνεχής ενημέρωση…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ